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치매

치매 치료 도우미 약품 또는 식품 (1)

by 건강웰빙정보 2023. 3. 5.
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치매와 알츠하이머병은 식이요법과 영양 등 유전적, 환경적, 생활방식 요인의 조합으로 인해 발생하는 것으로 생각됩니다.

고혈압, 심장병, 당뇨병, 비만 같은 건강 상태도 인지기능 저하에 기여할 수 있으며 종종 섭취하는 음식의 영향을 받습니다.

좋은 영양을 섭취하고 건강에 좋은 음식을 많이 섭취하면 나이가 들어감에 따라 #치매#알츠하이머병 위험을 줄이는 데 도움이 됩니다.

Dementia and Alzheimer’s disease are thought to be caused by a combination of genetic, environmental, and lifestyle factors including diet and nutrition. Health conditions such as high blood pressure, heart disease, diabetes, and obesity may also contribute to cognitive decline, and are often affected by the foods you eat. Practicing good nutrition and eating lots of healthy foods is shown to help reduce your risk of dementia and Alzheimer’s disease as you become older. ​

 

다음은 #인지기능 저하를 막고 나이들어도 건강유지하는 데 도움이 되는 7가지 음식입니다.

Here are 7 foods that can fight off cognitive decline and help you stay healthy as you age: ​

 

1. 잎이 많은 채소

 

#케일, 콜라드 그린, 시금치, 근대는 엽산 및 B9 등 필수비타민B가 많이 함유된 잎이 많은 채소로 우울증을 줄이는 동시에 #인지능력 도 향상시킵니다.

샐러드에서 잎이 많은 채소를 먹는 대신, 이 강력한 채소를 수프, 스튜, 칠리에 추가하십시오.

퓌레로 만들고 소스, 페스토, 후무스에 추가할 수도 있습니다.

Kale, collard greens, spinach, and Swiss chard are just some leafy greens high in essential B vitamins like folate and B9 that can help reduce depression, while also boosting cognition. Instead of just eating leafy greens in salads, add these powerhouse vegetables to soups, stews, and chilis; you can also puree them and add to sauces, pesto, and hummus. ​

 

 

 

2. 열매 Berries ​

 

라즈베리, 블루베리, 블랙베리, 체리에는 모두 자유 라디칼에 의해 유발된 뇌 손상의 진행을 막는 #안토시아닌이라는 플라보노이드가 포함되어 있습니다.

이 열매와 다른 열매에는 항산화제와 염증을 줄이고 좋은 두뇌 건강을 유지하는 데 도움이 되는 풍부한 비타민이 들어 있습니다.

Raspberries, blueberries, blackberries, and cherries all contain a flavonoid called anthocyanin that stops the progression of brain damage triggered by free radicals. These and other berries are also packed with antioxidants and a wealth of vitamins that help reduce inflammation and help you maintain good brain health. ​

 

 

3. 너트 Nuts ​

 

피칸, 아몬드, 호두, 캐슈, 땅콩에는 건강한 지방, 마그네슘, 비타민 E 및 B 비타민이 풍부한데, 이들 모두는 좋은 인지능력을 촉진하고 치매 징후를 예방하는 것으로 나타났습니다. 1주일에 최소 5인분의 견과류를 섭취하는 70세 이상의 여성은 #견과류 를 먹지 않는 같은 연령대의 여성보다 뇌 건강이 훨씬 더 좋은 것으로 나타났습니다.

또 다른 연구에 따르면 영국 호두의 항염증성 식물 화학물질은 노화과정에서 최적의 뇌 건강을 유지하기 위해 뇌 세포의 염증을 줄일 수 있습니다.

Pecans, almonds, walnuts, cashews, and peanuts are loaded with healthy fats, magnesium, vitamin E, and B vitamins — all of which are shown to promote good cognition and ward off signs of dementia. Women over the age of 70 who consume at least 5 servings of nuts per week are shown to have significantly better brain health than women in the same age group who don’t eat nuts. Another study shows that the anti-inflammatory phytochemicals in English walnuts can reduce inflammation of brain cells to maintain optimal brain health throughout the aging process. ​

 

4. 오메가-3s Omega-3s ​

 

올리브 오일, 아마씨, 참치, 연어, 고등어 등 지방이 많은 생선은 뇌를 건강하게 유지하는 데 도움이 되는 DHA가 함유된 오메가-3 지방산이 많은 식품의 예입니다.

많은 연구에서 오메가-3가 치매와 싸우고 예방하는 데 효과적이며, 좋은 뇌 건강을 유지하기 위해 매일 200mg의 DHA를 복용할 것을 권장합니다.

그러나 미국에서 DHA의 일일 평균섭취량은 약 80mg에 불과한 것으로 추정됩니다.

더 많은 양의 오메가-3를 섭취하기 위해 의식적으로 노력하거나 의사에게 안전하고 효과적인 DHA 보충제를 권장하도록 요청하십시오.

Olive oil, flax seeds, and fatty fish like tuna, salmon, and mackerel are examples of foods high in omega-3 fatty acids with DHA that helps your brain stay healthy. Many studies prove that omega-3s are effective at fighting and preventing dementia and recommend taking 200 mg of DHA daily to achieve good brain health. However, the average daily intake of DHA in the U.S. is estimated to be only about 80 mg. Make a conscious effort to consume higher amounts of omega-3s or ask your doctor to recommend safe, effective DHA supplements. ​

 

 

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