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비만과 당뇨

모든 #지방 이 동일하게 만들어지는 것은 아닙니다.이 ' #좋은지방 '은 우리를 젊게 유지할 수 있습니다.

by 건강웰빙정보 2023. 4. 2.
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SCIENCEMIND, BODY, WONDER

Not all fat is created equal. This ‘good fat’ could keep us youthful.

모든 #지방 이 동일하게 만들어지는 것은 아닙니다.

이 ' #좋은지방 '은 우리를 젊게 유지할 수 있습니다.

연구에 따르면 나이 들면서 손실되는 #갈색지방#염증성질환 위험을 줄이고, 비만을 조절하며 궁극적으로 수명을 연장할 수 있습니다.
Research suggests that brown fat—which we lose as we age—might reduce the risk of inflammatory diseases, control obesity, and ultimately lengthen our lives.

BYMICHAEL F. ROIZEN,PETER LINNEMAN, ANDALBERT RATNER

PUBLISHED FEBRUARY 15, 2023

온-오프 스위치가 어디에나 있는 세상에서 그런 스위치가 생물학적으로 볼 때 왜 그렇게 매력적일 수 있는지 쉽게 알 수 있습니다.
원하는 것은 켜십시오.
하지 않는 것은 끄십시오.
In a world where on-off switches are ubiquitous, it’s easy to see why such a switch could be so appealing, biologically speaking. Turn on what you want. Turn off what you don’t.

2020년 8월, 국제연구팀은 갈색지방이라는 것을 활성화하는 방법을 발견했다고 보고했습니다.
갈색지방은 #신진대사 #비만#당뇨병조절 그리고 아마도 장수의 열쇠 중 하나입니다.
퀘벡 Centre de recherche du Centre hospitalier universitaire de Sherbrooke (CRCHUS)와 코펜하겐대학 Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research(CBMR) 간 협력결과Cell Metabolism 저널에 발표되었습니다.
In August 2020, an international research team reported that it had discovered how to activate something called brown fat. Brown fat is one of the keys to metabolism, controlling obesity and diabetes, and perhaps longevity. The results of the collaboration between the Centre de recherche du Centre hospitalier universitaire de Sherbrooke (CRCHUS) in Québec and the Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) at the University of Copenhagen were published in the journal Cell Metabolism.

갈색지방은 차가운 온도나 화학적 신호에 의해 활성화된 후 에너지를 연소하고 열을 발생시키는 열 발생 과정입니다.
인간에게는 소량의 갈색지방이 축적되어 있으며 과학자들은 오랫동안 이 지방을 약리학적으로 활성화하거나 백색지방을 갈색지방으로 전환하는 대체방법을 찾는 것이 신진대사를 개선하는 데 도움이 될 수 있다는 가설을 세웠습니다.
Brown fat burns energy and generates heat—a process called thermogenesis—after being activated by cold temperatures or chemical signals. Humans have small deposits of brown fat, and scientists have long hypothesized that finding alternative ways to pharmacologically activate that fat or turn white fat into brown fat could help improve metabolism.

 

White vs brown fat 백색 대 갈색 지방

모든 지방이 동일하게 만들어지는 것은 아닙니다.
대부분 사람들이 그리는 지방은 피부 아래에서 볼 때 흰색 또는 흰색 노란색으로 보이기 때문에 백색지방으로 알려져 있습니다.
그러나 당신은 또한 갈색지방(당연히 갈색으로 보임)을 가지고 태어났습니다.
Not all fat is created equal. The fat most people picture is known as white fat, since it looks white or white-yellow when you see it under the skin. But you’re also born with brown fat (which, unsurprisingly, looks brown).

신생아 목과 어깨에서 발견되는 갈색지방은 체온을 유지하는 데 도움이 되는 많은 칼로리를 연소한다는 점에서 대사적으로 효율적입니다(신생아에게 중요함).
나이가 들면서 대부분의 갈색지방을 잃습니다.
6세가 되면 타고난 갈색지방의 5% 미만이 됩니다.
시간이 지나면서 우리가 얻는 지방은 거의 모두 백색지방입니다.
백색 지방은 대사적으로 비효율적이며, 이는 상대적으로 비활성 상태임을 의미합니다.
에너지를 많이 사용하지 않고, 연소하기 어렵고, 축적되며, 다른 건강 문제를 일으킵니다.
Brown fat—found in the neck and shoulders of newborns—is metabolically efficient, in that it burns lots of calories, which serves the purpose of keeping you warm (important for newborns). We lose most our brown fat as we age. By age six, you have less than 5 percent of the brown fat you were born with; the fat we gain over time is almost all white fat. White fat is metabolically inefficient, meaning it’s relatively inactive. It doesn’t use much energy, is hard to burn off, accumulates, and causes other health problems.

그러나 이것이 젊음과 무슨 관련이 있습니까?
음, UC Davis 근처에 있는 회사와 별도로 코펜하겐대학 연구원들은 시험관에서 백색지방을 채취하여 더 다능성 지방으로 회귀시키고 몇 가지 후생 유전학 스위치를 뒤집고 -짜잔!- 그것을 갈색지방으로 바꿨습니다.
그런 다음 갈색 지방을 뚱뚱한 양에게 주입했습니다.
무슨 일이 일어났을까요?
예상대로 갈색지방이 많은 양은 살이 찌고 대사증후군과 당뇨병이 없어졌습니다.
But what does this have to do with youthfulness? Well, researchers at a company near UC Davis and separately at the University of Copenhagen have taken white fat in test tubes, regressed it to a more pluripotent fat, flipped a few epigenetic switches, and—voilà!—turned it into brown fat. They then injected the brown fat into fat sheep. What happened? As hoped, the sheep with more brown fat got thin and lost their metabolic syndrome and diabetes.

갈색지방 사용에 대한 한 가지 걸림돌은 갈색지방이 하는 모든 좋은 것들이 이전의 백색지방으로 프로그래밍되어야 한다는 것입니다.
델라웨어의 한 그룹은 이미 승인된 약물을 사용하여 몇몇 여성의 휴면 갈색지방을 활성화하여 이 백색지방을 갈색지방으로 변환하는 작은 방법을 수행했습니다.
그것은 관련이 있지만 더 새로운 약물을 개발하기 위한 연구로 이어질 수 있습니다.
그것은 또한 더 많은 백색지방을 훨씬 더 대사적으로 활동적인 갈색지방으로 변형시킬 수 있는 일련의 줄기세포 및 엑소좀 이식으로 이어질 수 있습니다.
대부분 노인들은 상당한 양의 갈색지방을 갖고 있지 않습니다.
따라서 보유하고 있는 갈색지방을 활성화하는 것 이상의 조치가 필요합니다.
더 많은 갈색 지방이 필요합니다.
One roadblock to using brown fat is that all the good stuff that brown fat does has to be programmed into the previously white fat, but that has proved doable. A group in Delaware has done this white to brown fat transformation in a small way by activating dormant brown fat in a few women with an already approved medication. That could lead to research to develop a related but newer medication; it could also lead to a set of stem cell and exosome transplants that can transform more of your white fat to much more metabolically active brown fat. Most older people don’t have significant amounts of brown fat. So you need to do more than just activate the brown fat you have—you need more brown fat.

 

리프로그래밍 및 재생성 Reprogramming and regeneration

그러나 한 세포유형을 다능성세포로 변형시키는 리프로그래밍을 사용하여 #유도조직재생 이라는 것을 통해 사람의 백색지방이 갈색지방으로 전환될 수 있다면 어떨까요?
그런 다음 특정 유전자를 활성화하여 해당 세포가 갈색지방 세포처럼 기능하도록 할 수 있다면 어떨까요?
새로 만들어진 갈색지방 세포가 사람에게 다시 주입될 수 있다면 어떨까요?
But what if a person’s white fat could be turned into brown fat, through what is called induced tissue regeneration—using reprogramming to transform one cell type to pluripotent cells? Then what if specific genes could be turned on to make those cells function like brown fat cells? And what if those newly made brown fat cells could then get injected back into the person?

이 프로세스에는 2가지 뚜렷하고 중요한 발견이 필요합니다.
앞서 언급했듯이 성체세포의 유도 만능 줄기세포는 큰 가능성을 가지고 있습니다.
일본 Shinya Yamanaka 박사는 성체세포를 원래 배아상태로 되돌렸습니다(이 시점에서 갈색지방, 백색지방, 심장, 뇌 또는 신장 등 같은 다양한 세포로 변할 수 있음).
Yamanaka 박사는 4개의 배아 스위치를 활성화하여 달성한 4개의 유전자(현재 Yamanaka 요인이라고 함)를 켜서 이 복귀를 수행했습니다.
This process requires two distinct and important discoveries. As we noted earlier, induced pluripotent stem cells from adult cells hold great promise. Dr. Shinya Yamanaka in Japan has reverted adult cells to their original embryonic state (at which point they could turn into many different cells such as brown fat, or white fat, or heart or brain or kidney, etc.). Dr. Yamanaka did this reversion by turning on four genes (now called the Yamanaka factors), which he accomplished by activating four embryonic switches.

그래서 성인 백색지방 세포를 다능성 세포로 되돌린 후 연구그룹은 갈색지방 세포를 만들기 위해 몇 가지 후성적 스위치를 더 만들었습니다.
So, after reverting adult white fat cells into pluripotent cells, the research group then made a few more epigenetic switches to make brown fat cells.

그런 다음 그들은 배양액에서 #갈색지방세포 를 성장시키고 세포표면의 단백질 발현을 변화시키는 또 다른 유전자를 활성화하여 비면역 세포로 만들었습니다.
They then grew the brown fat cells in culture and made them non-immunogenic by activating another gene that changed the expression of proteins on the cells’ surface.

그것은 양이 거부하지 않고 갈색 지방을 살찐 양에게 다시 주입하는 것을 가능하게 했습니다.
That made it possible to inject the brown fat back into fat sheep without the sheep rejecting it.

백색지방을 갈색지방으로 바꾸는 이 판도를 바꾸는 능력의 시간표는 인간연구가 시작된 후 5년 이내에 나올 것으로 예상됩니다.
갈색 지방은 당신을 훨씬 더 날씬하게 만들고 당뇨병, 심장병, 암, 골관절염 및 치매의 위험을 줄일 수 있습니다.
The timetable for this game-changing ability to turn white fat to brown fat is predicted to be less than five years away after human studies start. The brown fat will likely make you much thinner, and reduce your risk of diabetes, heart disease, cancer, osteoarthritis, and dementia.

#수명연장 Improving longevity

이것이 왜 중요한가요?

1974년 이후, #수명단축 주요 원인 중 하나는 질병 자체와 골관절염, 제2형 당뇨병 및 많은 암 같은 만성질환 증가의 주요 원인 중 하나는 백색지방의 증가입니다.
노화의 많은 증상, 심지어 피로와 에너지 부족은 과도한 백색 지방에서 오는 생물학적 파괴와 염증에서 파생됩니다.
사회에 백색지방이 축적되면서 평균수명이 예상보다 짧아졌습니다.
Why is this important? Since 1974, one of the major causes of shortened life spans and of both disease itself and the uptick in chronic illnesses like osteoarthritis, type 2 diabetes, and many cancers is that increasing level of white fat. Many of the symptoms of aging, even fatigue and a lack of energy, are derived from the biological destruction and inflammation that comes from excess white fat. The accumulation of white fat in society has resulted in a life expectancy that is shorter than it would be.

그리고 의학적 치료가 백색지방으로 인한 질병과 #기대수명 변화의 대부분을 완화했지만 인간은 계속해서 과도한 백색지방을 축적합니다.
그 증가의 대부분은 포화 지방이 있는 음식과 혈당 수치를 너무 빨리 증가시키는 음식을 섭취함으로써 발생합니다.
And while medical treatments have mitigated much of the disease and life expectancy change caused by white fat, humans continue to accumulate excess white fat. Much of that increase comes from eating foods that have saturated fats and foods that produce an increase in blood sugar levels too quickly.

과학자들이 백색 지방을 갈색 지방으로 대체하는 방법을 찾으면 골관절염, 당뇨병, 심장병 #뇌졸중 #뇌기능장애 같은 모든 염증성 질환의 위험을 크게 줄이고 에너지 수준을 높일 수 있습니다.

즉, 신체기능상 젊어집니다.

빨리 오기를!

If scientists find a way to replace white fat with brown fat it will likely lead to greatly reduced risks of all inflammatory diseases like osteoarthritis, diabetes, heart disease, stroke, and brain dysfunction and provide increased energy levels. That is, you become operationally younger. Bring it on!

 
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