A Daily Cup of Dark Tea Might Help Improve Blood Sugar and Reduce Diabetes Risk
매일 한 잔의 흑차는 혈당을 개선하고 당뇨병 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있습니다
Kaitlin Vogel is a health journalist based in New York. Her work has appeared in a variety of publications, including Healthline, Eating Well, Parade, and more.
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Updated on October 16, 2023
Fact checked by Nick Blackmer
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매일 어두운 차를 한잔 마시면 성인의 제2형 당뇨병 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있다는 새로운 연구 결과가 나왔습니다.1
올해 유럽 당뇨병 연구 협회 연례 회의에서 발표된 연구에 따르면, 매일 흑차를 마시는 사람들은 당뇨병 전단계에 걸릴 위험이 53% 낮고 제2형 당뇨병에 걸릴 위험이 47% 더 낮습니다.
당뇨병 전증은 혈당 수치가 높습니다. 제2형 당뇨병은 신체가 설탕을 연료로 처리하는 데 문제가 있을 때 인슐린 저항성을 특징으로 합니다.
"이 연구는 일반 중국 인구의 습관적인 차 섭취, 특히 흑차가 당뇨병 전증과 당뇨병의 위험 감소와 관련이 있다는 것을 보여주었습니다"라고 연구 공동 저자이자 University of University의 부교수인 Tongzhi Wu, MD, PhD는 말했습니다. 애들레이드와 병원 연구 재단 그룹의 중견 연구원이 Health에 말했습니다.
Wu는 이전 연구에서 염증감소 및 인슐린 민감성 개선과 같은 차 소비의 수많은 이점을 보여주었다고 설명했습니다.
새로운 연구는 당뇨병 위험의 또 다른 측면에 초점을 맞췄습니다.
“우리 연구에서는 이것이 요중 포도당 배설 증가와 관련이 있으며, 이는 혈당 효과에도 기여할 수 있다는 것을 보여주었습니다”라고 Wu는 말했습니다.
이번 연구에서는 지역사회 거주 인구의 표준화된 설문지를 통해 수집된 데이터를 사용했기 때문에 Wu는 흑차의 임상적 이점을 검증하기 위해 추가 중재 시험이 필요하다고 지적했습니다.
그러나 새로운 연구의 결론은 여전히 위험도가 낮은 생활 습관으로 쉽게 적용될 수 있습니다.
A daily cup of dark tea may help reduce the risk of type 2 diabetes in adults, a new study finds.1
According to research presented at this year’s Annual Meeting of The European Association for the Study of Diabetes, people who consume dark tea every day have a 53% lower risk for prediabetes and 47% lower risk for type 2 diabetes.
Prediabetes is having high blood sugar levels; type 2 diabetes is characterized by insulin resistance when the body has a problem processing sugar as fuel.
“This study showed in a general Chinese population that habitual tea consumption, particularly dark tea, was associated with reduced risk of both prediabetes and diabetes,” Tongzhi Wu, MD, PhD, the study’s co-lead author, associate professor from the University of Adelaide, and mid-career fellow for the Hospital Research Foundation Group told Health.
Wu explained that previous studies showcase numerous benefits of tea consumption, like reduced inflammation and improved insulin sensitivity.
The new research focused on another aspect of diabetes risk.
“Our study showed that it is associated with increased urinary glucose excretion, which may also contribute to its glycemic benefits,” Wu said.
Since the study used data collected via standardized questionnaires from a community-dwelling population, Wu noted that further interventional trials are needed to validate the clinical benefits of dark tea.
But, the new study’s conclusions can still be easily adapted as a low-risk lifestyle habit.
차 한 잔을 만들기 위해 뜨거운 주전자를 붓는 여자
게티 이미지 / FERRANTRAITE
당뇨병 환자 4명 중 1명은 시력을 위협하는 질환을 앓고 있다는 연구 결과가 나왔습니다.
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How Dark Tea Impacts Blood Sugar and Diabetes Risk
흑차가 혈당과 당뇨병 위험에 미치는 영향
Northwell Lenox Hill Hospital 내분비학자 Caroline Messer 박사는 당뇨병 위험에 대한 다크티의 영향에 대한 기본 메커니즘은 소변 내 포도당 배설 증가 및 인슐린 민감성 개 선과 관련이 있을 수 있다고 말했습니다.
“다크티는 신장과 협력하여 혈액에서 포도당을 소변으로 배출하고 근육과 지방의 인슐린 민감성을 향상시켜줍니다”라고 Gutierrez는 말했습니다.
연구에 따르면 다크티, 특히 홍차에는 산화스트레스를 줄이고 만성질환 발병 위험을 낮추는 데 도움이 되는 항산화제가 함유되어 있는 것으로 나타났습니다.2
2018년 연구에서는 참가자들이 저용량 또는 고용량 홍차 또는 위약과 함께 고당 음료를 마시게 함으로써 홍차를 마시는 것이 혈당 수치에 미치는 영향을 보여주었습니다.
저용량 또는 고용량의 홍차를 마신 사람들은 위약을 마신 사람들에 비해 혈당이 더 낮았습니다.3
"테아플라빈과 테아루비긴은 콜레스테롤과 혈당 수치를 낮출 수 있습니다"라고 클리블랜드 클리닉 뇌하수체 센터 내분비학, 당뇨병 및 신진대사과의 의료 책임자 Divya Yogi-Morren 박사가 Health에 말했습니다.
The underlying mechanism for dark tea’s impact on diabetes risk may be related to increased excretion of glucose in the urine as well as improved insulin sensitivity, Caroline Messer, MD, an endocrinologist at Northwell Lenox Hill Hospital, told Health.
“Dark tea might work with the kidneys to get glucose out of the blood and into the urine, and by improving insulin sensitivity in muscle and fat,” Gutierrez said.
Research shows dark tea, specifically black tea, is filled with antioxidants which can help reduce oxidative stress and lower the risk of developing a chronic illness.2
A 2018 study demonstrated the impact of drinking black tea on blood sugar levels by having participants drink a high-sugar beverage paired with either a low- or high-dose of black tea or a placebo. The people who drank the low or high-dose of black tea had lower blood sugar compared to those who drank a placebo.3
“The theaflavins and thearubigins may reduce cholesterol and blood sugar levels,” Divya Yogi-Morren, MD, medical director of the Cleveland Clinic Pituitary Center, department of endocrinology, diabetes and metabolism, told Health.
What Is Dark Tea? 다크티란 무엇인가?
UTHealth Houston의 내분비학자 Absalon Gutierrez 박사는 다크티가 고도로 산화된 차라고 설명했습니다.
산화 길이 외에도 다크티는 생산 방식이 독특하고 미생물 발효와 관련된 유일한 종류입니다.
Absalon Gutierrez, MD, an endocrinologist with UTHealth Houston explained that dark tea is a highly oxidized tea. In addition to its oxidation length, dark tea is unique in its production and is the only kind that involves microbial fermentation.
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흑차에는 전반적인 웰빙에 기여하는 다양한 이점이 있으며, 이는 결국 당뇨병 위험을 낮추는 데 도움이 될 수 있습니다.
"우롱차의 카테킨은 일부 연구에서 체중을 줄이고 체지방을 감소시키는 것으로 나타났습니다"라고 Yogi-Morren은 말했습니다. "또한 좋은 박테리아의 성장을 촉진하고 나쁜 박테리아의 성장을 억제함으로써 당뇨병의 위험을 줄이는 역할을 할 수 있는 장내 박테리아 유형에 영향을 미칩니다."
다크티는 신장의 포도당 배설을 조절할 수 있으며 이는 더 많은 포도당이 몸에서 배설되어 고혈당과 당뇨병의 위험을 낮출 수 있음을 의미한다고 그녀는 설명했습니다.
Dark tea has a variety of benefits that contribute to overall well-being, which may in turn contribute to a lowered diabetes risk.
“The catechins from oolong tea have also been shown in some studies to reduce body weight and decrease body fat,” Yogi-Morren said. “It also affects the type of bacteria in the gut that may play a role in reducing the risk of diabetes by promoting the growth of good bacteria and inhibiting the growth of bad bacteria.”
Dark tea may modulate glucose excretion in the kidney which means that more glucose may be excreted from the body lowering the risk of high blood sugars and diabetes, she explained.
또한, 독특한 발효 과정을 통해 인슐린 민감성과 췌장 베타 세포의 성능을 증가시키는 항산화제 및 항염증 효과가 있는 생리 활성 화합물이 생성됩니다.
Additionally, the unique fermentation process results in the creation of bioactive compounds that have antioxidants and anti-inflammatory effects that increase insulin sensitivity and the performance of beta cells in the pancreas.
당뇨병은 췌장의 인슐린 생산 감소 또는 인슐린 감수성 감소로 인해 발생한다고 Yogi-Morren은 설명했습니다. 인슐린 생산과 감수성이 향상되면 당뇨병 발병 가능성이 낮아집니다.
Diabetes is caused by either decreased insulin production from the pancreas or reduced insulin sensitivity, Yogi-Morren explained. When insulin production and sensitivity are improved, there is a lower chance of developing diabetes.
마지막으로, 다크티는 인슐린 작용을 강화하고, 인슐린 저항성을 개선하며, 인슐린을 생성하는 췌장의 베타 세포를 보호하고, 신체에서 자유 라디칼을 제거하고, 염증을 감소시킬 수 있다고 Yogi-Morren은 말했습니다.
식료품 저장실에 추가할 다크 티를 선택하는 경우 Gutierrez는 인공 성분을 첨가하지 않은 천연 다크 티를 권장합니다.
흑차가 당뇨병 위험에 미치는 영향을 확인하기 위해서는 여전히 더 많은 연구가 필요하지만, 일상에 흑차를 추가하는 것은 여전히 가치 있는 노력입니다.
Wu는 “우리의 관찰은 정기적으로 차를 마시는 개념을 뒷받침합니다. 특히 흑차는 전당뇨병과 당뇨병의 위험을 줄이기 위한 안전하고 저렴한 식이 요법으로 접근합니다.”라고 말했습니다.
Lastly, dark tea may enhance insulin action, improve insulin resistance, protect the beta cells in the pancreas that produce insulin, remove free radicals from the body, and decrease inflammation, Yogi-Morren said.
If you’re choosing a dark tea to add to your pantry, Gutierrez recommends a natural dark tea without added artificial ingredients.
While more research is still needed to confirm dark tea’s impact on diabetes risk, adding dark tea to your routine is still a worthwhile endeavor.
“Our observations support the concept of regularly drinking tea," Wu said, "particularly dark tea, as a safe and inexpensive dietary approach, to reduce the risk of prediabetes and diabetes."
강아지건강 전문
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