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우울증 불안증

우울증 위험 증가와 관련된 초가공식품

by 건강웰빙정보 2023. 9. 27.
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Ultra-Processed Foods Linked to Increased Depression Risk

#우울증 위험증가 관련 #초가공식품

최근 연구에서는 인공적으로 달게 만든 음식과 음료가 가장 큰 원인이었습니다.

Artificially sweetened foods and drinks were the worst culprits in a recent study.

By Lisa Rapaport

September 25, 2023

Fact-Checked

인공적으로 달게 한 식품 음료는 #우울증위험 연관연구에 따르면 가장 많이 인공적으로 달게 만든 초가공식품을 먹은 사람들은 우울증 위험이 26% 증가한 것으로 나타났습니다. People in the study who ate the most artificially sweetened ultra-processed foods saw their depression risk go up by 26 percent.

Juan Moyano/Stocksy

 

새로운 연구결과에 따르면 초가공식품과 음료, 특히 #인공감미료 가득한 제품을 많이 섭취하는 여성은 우울증에 걸릴 가능성이 더 높았습니다.

연구자들은 2003년부터 2017년 사이에 거의 32,000명의 여성을 대상으로 작성한 식이 설문지의 데이터를 조사했습니다.

연구가 시작될 때 참가자의 연령은 42세에서 62세였으며 우울증 병력이 있는 사람은 아무도 없었습니다.

연구기간 동안 임상진단과 항우울제 처방에 따라 2,100명 이상 사람들이 우울증에 걸렸습니다.

공식적인 진단을 받았거나 항우울제를 사용했다고 보고한 사람들을 포함하여 더 넓은 정의에 따르면 총 4,840명의 참가자가 연구 기간 동안 우울증을 겪었습니다.

9월 20일 JAMA Network Open에 발표된 연구결과에 따르면, 초가공식품을 가장 많이 섭취한 참가자는 더 엄격한 정의에 따라 우울증에 걸릴 가능성이 49% 더 높았고, 더 넓은 정의에 따르면 이러한 정신 건강 상태를 경험할 가능성이 34% 더 높았습니다.

"우리 식단의 영양적 질은 정신건강 등 전반적 건강에 영향을 미칩니다"라고 세인트루이스 Fontbonne University 강사 영양 및 식이요법 아카데미 전 회장 Connie Diekman 박사(이 새로운 연구에 참여하지 않음)는 말합니다.

“따라서 영양이 풍부한 식품을 선택하는 것이 최우선 과제가 되어야 합니다.”

Women who consume lots of ultra-processed foods and drinks — especially products full of artificial sweeteners — were more likely to develop depression, according to new study results.

Researchers examined data from dietary questionnaires completed between 2003 and 2017 by almost 32,000 women. At the start of the study, participants ranged in age from 42 to 62 and none had a history of depression.

During the study period, more than 2,100 people developed depression, as determined by both a clinical diagnosis and prescriptions for antidepressants. Under a broader definition, including people that reported either a formal diagnosis or antidepressant use, a total of 4,840 participants developed depression during the study.

Participants who consumed the largest quantity of ultra-processed foods were 49 percent more likely to develop depression under the stricter definition, and 34 percent more apt to experience this mental health condition according to the broader definition, in study results published September 20 in JAMA Network Open.

“The nutritional quality of our diets impacts overall health, including mental health,” says Connie Diekman, RD, an instructor at Fontbonne University in St. Louis and a past president of the Academy of Nutrition and Dietetics, who wasn’t involved in the new study. “Thus, choosing nutrient-rich foods should be our first priority.”

What Are Ultra-Processed Foods?

초가공식품이란 무엇입니까?

초가공 식품은 거의 전적으로 기름, 지방, 설탕, 전분, 단백질 등 식품에서 추출된 물질로 제조됩니다.

유엔식량농업기구(FAO)에 따르면 자연에서 발견되는 식물이나 동물에서 직접 성분을 얻는 경우가 거의 없는 실험실에서 합성될 수도 있습니다.

예를 들어, 포장된 쿠키는 초가공 처리되지만 봉지에 담긴 밀가루는 그렇지 않습니다.

초가공식품은 오랫동안 심장병, 2형 당뇨병, 특정 암 등 광범위한 건강문제와 관련되어 있었지만 어떤 유형의 식품이 가장 큰 문제인지에 대해서는 알려진 바가 거의 없다고 연구 저자는 지적했습니다.

Ultra-processed foods are manufactured almost entirely from substances extracted from foods, such as oils, fats, sugars, starches, and proteins; they may also be synthesized in labs where few, if any, ingredients come directly from plants or animals found in nature, according to the Food and Agriculture Organization of the United Nations.

Packaged cookies are ultra-processed, for example, but bagged flour is not.

While ultra-processed foods have long been linked to a wide range of health issues, including heart disease, type 2 diabetes, and certain cancers, less is known about which types of foods might be the biggest problem, the study authors noted.

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인공감미음료는 우울증위험을 높일 가능성이 가장 높습니다

Artificially Sweetened Drinks Appear Most Likely to Raise Depression Risk

어떤 초가공식품이 우울증 위험에 가장 큰 영향을 미치는지 조사하기 위해 연구자들은 곡물 및 시리얼, 달콤한 스낵, 즉석 식사, 소스, 유제품, 짭짤한 스낵, 고기, 음료 및 인공감미료 등 여러 범주를 개별적으로 조사했습니다.

인공감미료가 가장 많이 들어간 음료를 마신 사람들은 연구기간 동안 우울증에 걸릴 확률이 37% 더 높았고, 인공감미료가 들어간 음식을 가장 많이 먹은 참가자들은 우울증에 걸릴 위험이 26% 더 높은 것으로 분석되었습니다.

우울증과 다른 유형의 초가공식품 사이에는 통계적으로 의미 있는 연관성이 없었습니다.

한 가지 좋은 소식은 하루에 최소 3회 이상 초가공식품 섭취를 줄인 사람들은 시간이 지나도 소비수준이 꽤 안정적으로 유지되는 참가자들에 비해 우울증 발병 가능성이 16% 낮다는 사실도 발견했다는 것입니다.

To examine which ultra-processed foods most affected depression risk, researchers looked at several different categories separately: grains and cereals, sweet snacks, ready-to-eat meals, sauces, dairy products, savory snacks, meats, beverages, and artificial sweeteners.

People who drank the most artificially sweetened beverages were 37 percent more likely to develop depression during the study, and participants who ate the most foods with artificial sweeteners had a 26 percent higher risk of depression, the analysis found. There wasn’t a statistically meaningful connection between depression and other types of ultra-processed foods.

In one piece of good news, the study also found that people who reduced their consumption of ultra-processed foods by at least three servings a day were 16 percent less likely to develop depression than participants whose consumption levels remained fairly stable over time.

Research Has Certain Limitations

연구에는 특정 한계가 있습니다

연구결과는 초가공식품을 많이 섭취하는 사람들이 비만, 흡연 습관 또는 덜 활동적인 생활방식을 가질 가능성 등 우울증 위험 증가와 독립적으로 연관될 수 있는 여러 요인을 설명했습니다.

The study results accounted for several factors that might independently be associated with an increased risk of depression, including the potential for people who consume lots of ultra-processed foods to have obesity, a smoking habit, or a less-active lifestyle.

그럼에도 불구하고 영국 버밍엄 Aston Medical 영양사 수석강사 Duane Mellor 박사(이 새로운 연구에 참여하지 않은)는 특히 우울증과 비만 사이 연관성과 관련하여 연구자들이 측정하지 않은 요인에 의해 이 조사결과가 영향을 받았을 가능성이 있다고 말합니다.

Still, it’s possible that the results of this investigation were influenced by factors the researchers didn’t measure, particularly when it came to the link between depression and obesity, says Duane Mellor, RD, PhD, a dietitian and a senior lecturer at Aston Medical School in Birmingham, England, who wasn’t involved in the new study.

“기분저하가 체중증가 위험을 증가시키는지, 아니면 그 반대인지는 확실하지 않습니다”라고 Mellor 박사는 말합니다.

이 외에도 연구에서 과체중 또는 비만인 사람들을 식별하는 데 사용되는 도구인 체질량 지수(BMI)는 과체중과 순수 근육 및 지방을 구별하지 않는다고 Mellor는 덧붙입니다.

근육을 키우는 신체 활동은 경도에서 중등도의 우울증 증상을 줄일 수 있습니다.

“It is not clear if low mood increases the risk of weight gain or vice versa,” says Dr. Mellor. Beyond this, body mass index (BMI), the tool used to identify people with overweight or obesity in the study, doesn’t distinguish between excess weight from lean muscle versus fat, Mellor adds. Muscle-building physical activity can reduce mild to moderate symptoms of depression.

“따라서 우울증 발병 위험을 줄이거나 우울증이 삶의 질에 미치는 영향을 줄이려면 건강한 식습관과 신체활동을 건강한 생활방식의 일부로 포함시키는 것이 중요합니다”라고 Mellor는 조언합니다.

“So, it is important that both a healthy diet and physical activity are included as part of a healthy lifestyle to reduce the risk of developing depression or reduce the impact of depression on quality of life,” Mellor advises.

이번 연구의 또 다른 한계는 참가자들이 우울증 여부를 확인하기 위해 식사량을 객관적으로 측정하거나 의료기록을 검토하는 대신 자신의 식습관과 정신건강 진단을 정확하게 기억하고 보고하는 데 의존했다는 점입니다.

또 다른 단점은 대부분 참가자가 중년 백인 여성이었기 때문에 남성이나 다른 인종 또는 민족 배경의 사람들에 대해서는 결과가 다를 수 있다는 것입니다.

"연구에 인구 통계가 제한되어 있을 때마다 동일한 결과가 다른 그룹에도 적용될 것이라고 확신을 갖고 말하기는 어렵습니다.

그러나 알려진 것은 식이요법의 질, 즉 적절한 영양섭취가 전반적인 건강의 핵심이라는 것입니다"라고 Diekman은 말합니다.

"따라서 RD로서 제가 생각하는 결과는 더 나은 음식 선택과 영양이 풍부한 음식에 초점을 맞추면 사람들이 건강을 유지하고 유지할 수 있는 더 나은 기회를 제공한다는 것입니다."

One other limitation of the study is that it relied on participants to accurately recall and report on their own eating habits and mental health diagnoses, rather than objectively measuring what they ate or reviewing medical records to confirm whether they had depression. Another drawback is that most participants were middle-aged white women, making it possible that the findings might differ for men or people from other racial or ethnic backgrounds.

“Whenever a study has a limited demographic it is hard to say with confidence that the same outcome would apply to other groups, but what is known is that the quality of a diet — adequate nutrient intake — is key to overall health,” Diekman says. “Therefore, as an RD, my take on the outcome is that focusing on better food choices and nutrient-rich foods provides people with a better chance of being and staying healthy.”

강아지건강 전문

www.dopza.com

 
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