12 Foods to Limit or Avoid in a Type 2 Diabetes Diet
제2형 당뇨병 식단에서 제한하거나 피해야 할 12가지 식품
당뇨병 식단은 탐색하기 어려울 수 있습니다.
혈당 개선에 도움이 되는 피해야 할 음식 목록은 다음과 같습니다.
A diabetes diet can be difficult to navigate. Here’s a list of foods to steer clear of to help improve your blood sugar.
by Reyna Franco, MS, RDN of American College of Lifestyle Medicineon December 1, 2023

장바구니에 담을 식품과 포기할 식품을 아는 것이 제2형 당뇨병 관리에 있어 핵심입니다. Knowing which foods to put in your shopping cart — and which ones to pass up — is key when it comes to managing type 2 diabetes.
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당신의 접시에는 무엇이 있나요?
중요한 질문입니다.
제2형 당뇨병 합병증을 피하기 위한 가장 중요한 단계 중 하나는 식단을 관리하는 것이라고 조슬린 당뇨병센터 수석의사 보스턴 하버드의과대학 조교수 윌리엄 설리반 박사는 말합니다.
이는 무엇을 먹어야 할지, 무엇을 먹지 말아야 할지를 모두 아는 것을 의미합니다.
Mayo Clinic에 따르면 혈당을 유지하려면 지방, 설탕, 나트륨이 첨가된 음식이나 음료와 같이 건강에 좋지 않은 음식을 피하는 것이 좋습니다.
동시에 심장 건강에 좋은 생선을 선택하는 것이 좋습니다.
견과류, 아보카도, 올리브 오일과 같은 "좋은" 지방; 과일, 야채, 현미와 같은 통곡물, 콩과 완두콩과 같은 콩과 식물, 저지방 또는 무지방 유제품을 포함한 건강한 탄수화물 공급원입니다.What’s on your plate? It’s an important question. One of the most essential steps to avoiding complications from type 2 diabetes is managing your diet, says William Sullivan, MD, a senior physician at Joslin Diabetes Center and an assistant professor of medicine at Harvard Medical School in Boston.
This means knowing both what to eat and what not to eat. To keep your blood sugar in check, you’ll want to avoid less-healthy foods, such as foods or drinks with added fats, sugars, and sodium, according to the Mayo Clinic. At the same time, you’ll want to choose heart-healthy fish; “good” fats like nuts, avocados, and olive oil; and healthy sources of carbohydrates, including fruits, vegetables, whole grains like brown rice, legumes like beans and peas, and lowfat or fat-free dairy products.
RELATED: 지방과 심장 건강에 대해 알아야 할 모든 것 Everything You Should Know About Fats and Heart Health
제2형 당뇨병은 심장 질환과 뇌졸중의 위험을 증가시키므로 포화 지방을 피하는 것이 중요합니다.
Mayo Clinic에 따르면 포화지방을 함유한 식품:
Type 2 diabetes increases your risk of heart disease and stroke, so avoiding saturated fats is key.
According to the Mayo Clinic, foods that contain saturated fat include:
고기
전지방 유제품(버터, 치즈)
코코넛 오일
달걀 노른자
구운 식품
튀긴 음식
- Meat
- Whole-fat dairy products (butter, cheese)
- Coconut oil
- Egg yolks
- Baked goods
- Fried foods
과체중인 경우 건강한 식단이 더욱 중요합니다.
Sullivan 박사는 “체중 감소는 당뇨병 조절에 극적인 효과를 줍니다.”라고 말합니다.
미국 당뇨병 협회(ADA)에 따르면 10~15파운드만 감량해도 고혈당을 예방하고 관리하는 데 도움이 될 수 있습니다.
실제로 연구에 따르면 체중의 5~10%만 감량해도 일부 사람들에게 필요한 당뇨병 약물의 양을 줄이는 데 도움이 되는 것으로 나타났습니다.
A healthy diet is even more critical if you’re overweight. “Weight loss has a dramatic effect on controlling diabetes,” says Dr. Sullivan. Losing just 10 to 15 pounds may help you prevent and manage high blood sugar, according to the American Diabetes Association (ADA). In fact, losing just 5 to 10 percent of your body weight has also been shown to help some people reduce the amount of diabetes medication they need, according to research.
제2형 당뇨병 관리에 도움이 되도록 구체적으로 피하거나 최소한 제한해야 하는 12가지 식품은 다음과 같습니다.
Here are 12 foods that you should specifically avoid — or at least limit — to help manage type 2 diabetes.
1 Skip Regular Soda and Sip Sparkling Water Instead 일반 탄산음료 대신 탄산수를 마시세요

Thanakon Niamchaona/Getty Images; Utamaru Kido/Getty Images
당뇨병이 있는 경우 여성의 경우 식사당 총 탄수화물이 약 30~45g(g), 남성의 경우 식사당 45~60g이 할당된다고, 당뇨병 관리 및 교육 전문가(CDCES)이자 마이애미에 본사를 둔 영양 및 영양학 아카데미 대변인, 인증된 RDN의 Amy Kimberlain은 말합니다.
미국 농무부(USDA)에 따르면 점심 식사와 함께 12온스(12온스)의 탄산음료 캔을 마셨다면 이미 하루 동안 39g의 탄수화물을 소모한 것입니다.
이는 9개의 (티스푼) 이상에 해당합니다.
그 모든 설탕은 혈당조절을 더 어렵게 만들 뿐만 아니라 심장, 신장, 위장관 및 면역계에 부담을 줄 수도 있다고 오하이오주 우스터에서 진료하고 있는 CDCES의 Bobbie Randall 박사는 말합니다.
청량음료 대신 상큼한 레몬, 라임, 오이 조각을 곁들인 탄산수를 추천합니다.
If you have diabetes, you’re allotted approximately 30 to 45 grams (g) of total carbs per meal if you’re a woman and 45 to 60 g per meal if you’re a man, says Amy Kimberlain, RDN, a certified diabetes care and education specialist (CDCES) and spokesperson for the Academy of Nutrition and Dietetics who is based in Miami.
If you down a 12-ounce (oz) can of soda with your lunch, you’ve already used up 39 g of your carbohydrates for the day, according to the U.S. Department of Agriculture (USDA) — the equivalent of more than 9 teaspoons (tsp) of sugar. All that sugar not only makes your blood sugar harder to control, but it can also tax your heart, kidneys, gastrointestinal tract, and immune system, says Bobbie Randall, RD, CDCES, who practices in Wooster, Ohio. Instead of soft drinks, she recommends sparkling water with a refreshing slice of lemon, lime, or cucumber.
2 Smoothies Aren’t Always as Healthy as They Seem 스무디는 보이는 것만큼 항상 건강하지는 않습니다.

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탄산음료는 생각할 필요도 없지만, 설탕이 많이 함유된 다른 음료수는 발견하기가 쉽지 않습니다.
과일 스무디를 섭취하세요.
영양가 있는 것처럼 보이지만 달콤한 탄수화물 펀치를 포장할 수 있습니다.
특히 크기가 너무 크고 달콤한 과일, 설탕 시럽 및 달콤한 요구르트로 만든 경우 더욱 그렇습니다.
과일 스무디의 영양 통계는 매우 다양하므로 항상 라벨을 확인하거나(병에 담긴 경우) 이 정보를 요청하세요(레스토랑이나 퀵 서비스 지점에서 주문하는 경우).
일반적으로 12온스 과일 스무디에는 USDA 기준으로 설탕 44g을 포함해 탄수화물 52g이 함유되어 있습니다.
재료를 현명하게 계획한다면 집에서 당뇨병에 좋은 스무디를 만드는 것이 가능합니다.
대안으로 Randall은 탄수화물을 억제하면서 유익한 섬유질을 얻기 위해 무설탕 향이 나는 물을 마시거나 과일을 통째로 섭취할 것을 권장합니다.
Sodas are a no-brainer, but other drinks that contain loads of sugar aren’t as easy to spot. Take fruit smoothies: They sound nutritious, but they can pack a sugary carb punch, especially if they’re oversized and made with sweetened fruit, sugar syrup, and sweetened yogurt. Nutrition stats on fruit smoothies vary widely, so always check the label on yours (if bottled), or request this information (if you’re ordering from a restaurant or quick-service spot). In general, a 12-oz fruit smoothie has 52 g of carbs, including 44 g of sugar, per the USDA. It’s possible to make a smoothie at home that’s diabetes-friendly, as long as you plan out the ingredients wisely. As an alternative, Randall recommends sipping sugar-free flavored waters or eating fruit whole to get its beneficial fiber while keeping carbohydrates in check.
RELATED: 제2형 당뇨병 환자에게 가장 좋은 과일은 무엇입니까?What Are the Best Fruits for People With Type 2 Diabetes?
3 Cut Back on Sugar-Bomb Coffee Drinks 설탕폭탄 커피 음료 줄이기

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커피 음료와 같은 기타 건강에 해로운 음료는 어디에나 있는 것처럼 보입니다.
예를 들어, 인기 있는 중형 냉동 커피 음료에는 무려 54g의 탄수화물이 들어 있으며, 그 중 대부분은 음료에 포함된 51g의 설탕에서 나옵니다.
따라서 다음 테이크아웃 주문을 하기 전에 메뉴에 해당 품목의 영양 정보가 표시되어 있는지 확인하여 더 현명한 선택을 하세요.
커피를 완전히 버릴 필요는 없습니다.
무설탕 헤이즐넛 시럽, 약간의 바닐라 추출물 또는 약간의 계피로 일반 커피를 강화해보세요.
약간의 풍부함을 갈망한다면 Randall은 반반씩 몇 방울을 사용하는 것이 좋습니다.
Other unhealthy beverages, such as coffee drinks, are seemingly ubiquitous. For example, one popular medium frozen coffee drink packs a whopping 54 g of carbs, the majority of which come from the drink’s 51 g of sugar. So before you place your next to-go order, see if the item’s nutritional information is listed on the menu so you can choose smarter.
You shouldn’t have to ditch coffee completely — try enhancing a regular coffee with sugar-free hazelnut syrup, some vanilla extract, or a dash of cinnamon. If you crave a little richness, Randall recommends using a few drops of half-and-half.
4 Avoid Fried Foods Like French Fries and Chicken Nuggets 감자튀김, 치킨너겟 등 튀긴 음식은 피하세요.

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튀긴 음식은 일반적으로 빵가루를 입혀서 많은 탄수화물, 건강에 해로운 지방 및 칼로리를 추가할 수 있다고 Kimberlain은 말합니다.
식단에 지방이 너무 많으면 체중 증가로 이어질 수 있으며 이는 제2형 당뇨병을 악화시킬 수 있다고 덧붙입니다.
미국심장협회(AHA)에 따르면 체중 증가는 당뇨병이 있을 때 이미 증가하는 심장 질환의 위험을 증가시킵니다.
치킨 너겟, 새우, 오크라, 양파 링과 같이 빵가루를 입혀 튀긴 음식을 먹는 대신 Randall은 빵가루 없이 이러한 음식을 굽거나 굽는 것을 제안합니다. 신선한 허브나 향신료를 코팅해 보세요.
빵가루를 만들어야 한다면 음식에 통곡물 부스러기를 바르고 튀기는 대신 굽는 것이 좋습니다.
"이것이 행복한 매체입니다."라고 그녀는 말합니다.
Fried foods are usually breaded, which can add up to lots of carbohydrates, unhealthy fats, and calories, says Kimberlain. Too much fat in your diet can lead to weight gain, she adds, which can worsen type 2 diabetes. Weight gain also increases your risk of heart disease, a risk that’s already elevated when you have diabetes, according to the American Heart Association (AHA). Rather than eating breaded and fried favorites like chicken nuggets, shrimp, okra, and onion rings, Randall suggests roasting or baking these foods without the breadcrumbs. Try a coating of fresh herbs or spices. If you must have breading, coat the foods with whole-grain crumbs, and bake them instead of frying — “that’s a happy medium,” she says.
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5 Favor Lean Proteins Over Fatty Cuts of Meat 지방이 많은 고기보다 지방이 적은 단백질을 선호하세요

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많은 붉은 고기 부위에는 건강에 해로운 포화 지방이 많이 함유되어 있다고 Kimberlain은 말합니다. 이러한 유형의 지방이 너무 많으면 심장병 위험이 높아진다고 AHA는 지적합니다. 당뇨병이 있는 사람은 당뇨병이 없는 사람에 비해 이미 심장 질환에 걸릴 위험이 더 높기 때문에 Randall은 생선, 견과류, 아보카도와 같은 건강한 지방과 껍질 없는 단백질을 공급하는 식품을 선호하여 지방이 많은 육류 섭취를 제한할 것을 권장합니다. 닭고기와 두부. Mayo Clinic에 따르면 지방이 많은 고기에는 피부가 있는 가금류, 지방 비율이 높은 다진 고기, 쇠고기 프라임 컷, 소시지 및 베이컨과 같은 가공육이 포함됩니다.
Many cuts of red meat are high in unhealthy saturated fat, says Kimberlain. Too much of this type of fat increases your risk for heart disease, the AHA notes. Because people with diabetes are already at higher risk for heart disease compared with those without diabetes, Randall recommends limiting fatty cuts of meat in favor of foods that supply healthy fats, such as fish, nuts, and avocado, as well as lean proteins like skinless chicken and tofu. Fatty meats include poultry with skin, ground meat with a high fat percentage, prime cuts of beef, and processed meats like sausage and bacon, according to the Mayo Clinic.
6 Pass on Unhealthy Packaged or Processed Sweets 건강에 해로운 포장 또는 가공 과자를 피하세요

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포장스낵과 쿠키, 도넛, 스낵케이크 같은 제과류에는 일반적으로 정제된 탄수화물이 포함되어 있어 혈당이 급격히 상승하고 과도하게 섭취하면 체중증가로 이어질 수 있다고 Kimberlain은 말합니다.
또한 건강에 해로운 트랜스지방이 여전히 함유되어 있어 심장병 위험이 더욱 높아질 수 있다고 그녀는 덧붙입니다. (트랜스지방은 건강에 너무 위험하기 때문에 성분에서 단계적으로 폐지되었지만 이 변경사항이 적용됨에 따라 일부 식품은 여전히 부분적으로 경화된 오일로 만들어질 수 있다고 Mayo Clinic은 지적합니다.)
Randall은 고지방 섭취를 제한할 것을 권장합니다 - 탄수화물, 흰 밀가루, 설탕이 첨가된 간식(가끔씩이라도 괜찮습니다) 그리고 가능할 때마다 통곡물을 선택하세요
Packaged snacks and baked goods like cookies, doughnuts, and snack cakes typically contain refined carbs that cause a sharp spike in your blood sugar and can lead to weight gain when eaten in excess, says Kimberlain. They also may still contain unhealthy trans fats, which can further raise your risk of heart disease, she adds. (Trans fats have been phased out as an ingredient because they are so dangerous to health, but as this change takes effect, some foods may still be made with these partially hydrogenated oils, notes the Mayo Clinic.) Randall recommends limiting your consumption of high-carb, white-flour, and sugar-sweetened treats (once in a while is okay) and choosing whole-grain versions whenever possible.
RELATED: 제2형 당뇨병 환자를 위한 8가지 건강한 탄수화물 8 Healthy Carbs for People With Type 2 Diabetes
7 Give the Heave-Ho to Heavily Salted Processed Foods 소금을 많이 뿌린 가공식품에는 호호호(Heave-Ho)를 주세요

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소금은 방부제 역할을 하기 때문에 대부분의 포장 및 가공 식품에는 소금이 많이 함유되어 있다고 질병통제예방센터(CDC)는 지적합니다.
맛이 마음에 들 수도 있지만 소금에 들어 있는 나트륨은 혈압을 높일 수 있는 전해질이며 국립 당뇨병 및 소화 연구소에 따르면 당뇨병 환자는 이미 심장질환의 또 다른 위험요소인 고혈압 및 신장질환.을 앓을 가능성이 더 높습니다.
핫도그와 박스형 마카로니 및 치즈는 정기적으로 먹으면 심장이 초과 근무하게 되는 고염식품의 대표적 예라고 Randall은 말합니다.
편의를 위해 포장식품을 선택해야 하는 경우 저나트륨 또는 무염 제품을 찾으라고 AHA가 제안합니다.
Because salt works wonders as a preservative, most packaged and processed foods contain plenty of it, the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) points out. You may love the taste, but the sodium in salt is an electrolyte that can increase blood pressure, and people with diabetes are already more likely to have high blood pressure, another risk factor for heart disease, according to the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Hot dogs and boxed macaroni and cheese are prime examples of high-salt foods that will have your heart working overtime if you eat them regularly, says Randall. When you must choose packaged foods for convenience, look for low-sodium or no-salt-added versions, suggests the AHA.
8 Take Biscuits and Sausage Gravy Off Your Menu 메뉴에서 비스킷과 소시지 그레이비를 빼세요

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Randall은 당뇨병 환자가 피해야 할 조합의 예로 이 전통적 남부 음식을 꼽았습니다.
비스킷은 대개 흰 밀가루로 만들어지며, 소시지 그레이비는 지방, 칼로리, 나트륨 함량이 높습니다.
USDA에 따르면 그레이비가 들어간 비스킷 1개에는 493칼로리, 지방 32g(14g은 포화지방), 탄수화물 37.4g이 함유되어 있습니다.
대안으로 Randall은 당신이 좋아하는 계란과 통곡물 잉글리쉬 머핀을 추천합니다.
Randall singles out this traditional Southern meal as an example of a combination that people who have diabetes should avoid. The biscuits usually are made with white flour, and the sausage gravy is high in fat, calories, and sodium. According to the USDA, a single biscuit with gravy has 493 calories, 32 g of fat (14 g of which is saturated), and 37.4 g of carbs. As an alternative, Randall recommends eggs, whichever way you like them, and a whole-grain English muffin.
RELATED: 당뇨병이 있을 때 절대 피해야 할 10가지 음식 10 Foods You Should Absolutely Avoid When You Have Diabetes
9 Eat High-Fiber Fruit Instead of Drinking Juice9 주스 대신 섬유질이 풍부한 과일을 섭취하세요

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100% 과일 주스에는 설탕이 첨가되지 않았기 때문에 건강한 선택인 것처럼 보일 수 있지만 USDA 기준으로 단 1/2컵(4온스에 해당)에 16g의 탄수화물과 약 64칼로리가 포함되어 있습니다. 그 외에도 신체는 탄산음료를 처리하는 것과 같은 방식으로 100% 과일 주스를 대사하여 혈당 수치가 빠르게 증가합니다. 어느 쪽이든 결과적으로 체중 증가와 심장 질환의 위험이 더 높아진다고 한 연구는 지적합니다.
따라서 과일주스는 2형 당뇨병환자에게 이상적이지 않다고 애리조나주 프레스콧 건강, 식품 및 피트니스 코치 Everyday Health의 의료평론가 RDN, CDCES의 Lynn Grieger는 말합니다.
다른 과일음료에는 설탕과 더 많은 탄수화물이 첨가될 수 있습니다.
무슨 일이 있어도 주스를 ½ 컵 이상 마시면 쉽게 탄수화물과 칼로리가 증가한다는 것을 명심하세요.
단순히 과일 주스를 끊을 수 없다면 섭취량을 하루 4온스로 제한하라고 Grieger는 말합니다.
더 나은 선택은 주스가 부족한 귀중한 섬유질을 함유한 신선한 과일 한 조각을 먹고 물을 마시는 것이라고 그녀는 조언합니다.
It may seem that 100-percent fruit juice is a healthy choice because it contains no added sugar, but a mere ½-cup (equivalent to 4-oz) serving contains 16 g of carbs and about 64 calories, per the USDA. Beyond that, the body metabolizes 100-percent fruit juice in the same way it processes soda, leading to a quick increase in blood sugar levels. Either way, the result is a higher risk for weight gain and heart disease, notes one study.
Therefore, fruit juice isn’t ideal for people with type 2 diabetes, says Lynn Grieger, RDN, CDCES, a health, food, and fitness coach in Prescott, Arizona, and a medical reviewer for Everyday Health.
Other fruit drinks can contain added sugar and even more carbohydrates. Keep in mind that no matter what, it’s easy to drink more than ½ cup of juice, which means the carbohydrates and calories increase as well.
If you simply can’t give up fruit juice, limit your serving size to 4 oz per day, says Grieger. A better choice still is to eat a piece of fresh fruit, which contains valuable fiber that is lacking in juice, and drink water, she advises.
10 Choose Granola, Energy, and Protein Bars Carefully 그래놀라, 에너지, 단백질 바를 신중하게 선택하세요

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그래놀라, 에너지 또는 단백질 바는 건강한 선택처럼 보이지만 성분 목록과 영양 정보를 읽어보면 대부분의 바에 첨가된 설탕과 인공성분이 있다는 사실에 놀라게 될 것이라고 Grieger는 말합니다.
가능한 한 최소한의 설탕과 귀리, 견과류 또는 말린 과일과 같은 여러 가지 전체 식품 성분이 포함된 바를 찾고, 길고 발음할 수 없는 화학 성분이 포함된 바는 피하라고 그녀는 말합니다.
마지막으로 칼로리와 탄수화물 그램에 대한 영양 사실을 항상 확인하여 일일 음식 선택에 바를 맞추는 방법을 정확하게 결정할 수 있다고 그녀는 말합니다.
Granola, energy, or protein bars seem like a healthy option, but read the list of ingredients and nutrition facts, and you’ll be surprised at the added sugars and artificial ingredients present in most bars, says Grieger. Look for bars that contain the least amount of added sugar possible and several whole-food ingredients, such as oats, nuts, or dried fruit, and avoid bars with long, unpronounceable chemical ingredients, she says. Finally, always check the nutrition facts for calories and grams of carbohydrates so you can accurately determine how to fit a bar into your daily food choices, she says.
11 Stay Away From Sweetened Yogurt and Go Greek 달콤한 요구르트를 멀리하고 그리스 음식을 섭취하세요

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요구르트는 종종 "건강한"과 동의어이지만 구매자는 조심해야 한다고 Grieger는 경고합니다.
"플레인"이라고 표시되지 않은 요거트에는 설탕이 첨가되어 있습니다.
혈당을 가장 잘 관리하려면 식단에 설탕 첨가를 제한해야 한다고 ADA는 말합니다.
최고의 요구르트 옵션은 일반 그리스 요구르트라고 그녀는 말합니다.
체중감량을 원하는 제2형 당뇨병 환자에게는 무지방이 탁월한 선택입니다.
USDA에 따르면 일반적 150g 용기에는 단 5.7g의 탄수화물(그리고 무려 16g의 단백질, 0.265g의 지방, 자연발생 설탕 5.1g).
반면 동일한 맛의 그릭 요거트에는 18.3g의 탄수화물, 0.2g의 지방, 17.2g의 설탕이 포함되어 있습니다.
스프링클, 그래놀라 또는 사탕이 포함된 요구르트에는 설탕은 물론이고 더 많은 탄수화물과 지방이 포함되어 있다고 Grieger는 덧붙입니다.
Yogurt is often synonymous with “healthy,” but buyer beware, warns Grieger. Unless labeled “plain,” yogurt contains added sugar. In order to best manage blood sugar, you’ll want to limit added sugar in your diet, says the ADA. The very best yogurt option is plain Greek yogurt, she says. For people with type 2 diabetes who are looking to lose weight, nonfat is a great choice — according to the USDA, a typical, 150-g container contains just 5.7 g carbs (and a whopping 16 g protein, 0.265 g of fat, and 5.1 g of naturally occurring sugar). The same serving size of flavored Greek yogurt, on the other hand, contains 18.3 g carbs, 0.2 g fat, and 17.2 g of sugar.
Any yogurt that contains sprinkles, granola, or candies is going to contain even more carbohydrates and fat, not to mention added sugar, Grieger adds.
12 Opt for Plain Oatmeal Over Sweetened Cereals 달콤한 시리얼 대신 일반 오트밀을 선택

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뜨거운 아침용 시리얼은 일반적으로 자연적으로 탄수화물을 함유하고 있는 밀(죽)이나 귀리(오트밀)와 같은 통곡물로 만들어진다고 Grieger는 설명합니다. 모든 종류의 설탕(갈색 포함)을 위에 뿌리면 탄수화물이 극적으로 증가합니다.
진정으로 건강한 오트밀을 즐기려면 일반 스틸 컷 오트밀이나 구식 오트밀을 선택하고 단맛을 위해 과일과 약간의 계피를 추가하라고 제안합니다.
Hot breakfast cereal is usually made from whole-grains such as wheat (porridge) or oats (oatmeal), which naturally contain carbohydrates, explains Grieger. Sprinkling any kind of sugar (brown included) on top increases carbohydrates dramatically.
To enjoy a truly healthy oatmeal, choose plain steel-cut or old-fashioned oatmeal and add your own fruit and a bit of cinnamon for sweetness, she suggests.
Editorial Sources and Fact-Checking
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