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모닝커피를 뼈국물 로 바꿔야 할까요?

by 건강웰빙정보 2024. 2. 16.
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#모닝커피#뼈국물 로 바꿔야 할까요?

Should You Swap Your Morning Coffee For Bone Broth?

By Sarah Garone

Fact checked by Nick Blackmer

  • 일부 소셜미디어 영향력 있는 사람들은 모닝커피를 뼈 국물 머그잔으로 바꾸는 것의 이점을 칭찬하고 있습니다. Some social media influencers are praising the benefits of swapping morning coffee for a mug of bone broth.
  • 사골육수에는 커피보다 많은 단백질이 함유되어 있어 건강이점을 제공하지만 나트륨 함량은 일부 사람들에게 단점이 됩니다. Bone broth contains more protein than coffee, providing some health benefits, but its sodium content is a drawback for some.
  • 전문가들은 커피가 아침 일과의 중요한 부분이라면 계속해서 커피를 마시고 추가적 이점을 위해 뼈 국물을 첨가하는 것을 고려해 볼 것을 권장합니다. Experts recommend continuing to drink coffee if it's a valued part of your morning routine and just consider adding bone broth for additional benefits.

이제 모닝커피를 김이 모락모락 나는 뜨거운 사골육수 한 잔으로 바꿀 시간인가요?

특정 소셜미디어 영향력자들에 따르면, 아침에 자바 잔을 고단백 국물 1컵으로 바꾸는 것은 뜨거운 음료의 가려움증을 긁어줌은 물론 카페인으로 인한 불안한 여파없이 아침에너지를 제공한다고 합니다.

어떤 사람들은 #사골육수 로 인해 피부가 맑아지고 소화가 잘되는 등의 효과가 있다고 주장하기도 합니다.

직접 시도해 보는 것도 위험이 거의 없습니다.

Is it time to swap your morning coffee for a cup of steaming hot bone broth?

According to certain social media influencers, swapping your morning mug of java for a cup of high-protein broth not only scratches the hot beverage itch, it provides morning energy without the jittery aftermath of caffeine.

Some even claim that bone broth gives them clear skin, better digestion, and more.

Trying this for yourself comes with very little risk, too.

" #사골국물 섭취는 일반적으로 대부분 사람들에게 안전한 것으로 간주되며 적당히 섭취하면 식단에 건강한 추가가 될 수 있습니다" 라고 Kristin Draayer, MS, RD, 공인영양사, 인증된 직관적 식사 상담사 및 인증된 개인 트레이너는 말했습니다.

아침 루틴에 뼈 국물을 추가하고 커피로 완전히 바꿔야 하는지 여부는 다음과 같습니다.

“The consumption of bone broth is generally considered safe for most people, and it can be a healthy addition to your diet when consumed in moderation,” Kristin Draayer, MS, RD, a registered dietitian, certified intuitive eating counselor, and certified personal trainer, told Health.

Here’s why you may want to add bone broth to your morning routine and whether you should swap it for coffee entirely.

https://smartstore.naver.com/dopza/products/9906909473

 

뼈 국물의 이점에 대해 더 많은 증거가 필요합니다

More Evidence Is Needed for Bone Broth Benefits

뼈 국물은 관절통증완화, 장건강 지원, 심지어 주름감소 또는 예방 같은 모든 종류의 잠재적 이점으로 오랫동안 주목받아 왔습니다(그 대부분이 대체건강 분야).

그러나 Draayer에 따르면 "이러한 주장을 뒷받침하는 과학적 증거는 강력하지 않습니다."

뼈 국물 효과에 대한 대부분 연구는 인간이 아닌 동물대상으로 수행되었으므로 임상적 확실성을 위해서는 더 많은 연구가 필요합니다.

Bone broth has long captured attention (much of it in alternative health circles) for all sorts of potential benefits, such as easing joint pain, supporting gut health, and even reducing or preventing wrinkles.

However, according to Draayer, “The scientific evidence backing these claims is not robust.”

Most studies on bone broth effects have been conducted on animals, not humans, so more research is needed for clinical certainty.

예를 들어, 2021년 쥐 연구에서는 뼈 국물이 궤양성 대장염으로 인한 손상을 되돌릴 수 있음을 보여주었습니다.

뼈 국물의 항염증 작용에 대한 이전 연구(예: 호흡기 건강에 관한 2015년 연구)에서는 사람이 아닌 쥐를 사용했습니다.

실제로 #뼈국물 연구에서 인간건강과의 연관성이 입증된 경우는 거의 없습니다.

그렇게 하는 사람들은 그림의 일부만 칠할 수도 있습니다.

A 2021 mice study, for example, indicated that bone broth could reverse damage from ulcerative colitis.1 Earlier studies on bone broth’s anti-inflammatory action (such as one from 2015 on respiratory health) have also used mice, not people.2

In fact, very few bone broth studies have proven any links to human health.

Those that do may only paint part of the picture.

Draayer는 Health에 “대부분 연구는 특정 콜라겐 유형과 뼈 국물 전체에 초점을 맞추고 있으며 시중의 많은 뼈 국물은 포함된 콜라겐 유형을 지정하지 않습니다”라고 말했습니다.

하지만 이것이 뼈 국물이 아무런 이점이 없다는 것을 의미하지는 않습니다.

Draayer는 “뼈 국물은 필수 다량영양소인 단백질의 좋은 공급원” 이라고 지적했습니다.

"완전한 단백질은 아니므로 일부 아미노산이 부족하지만 여전히 일일 단백질 섭취량에 기여할 수 있습니다."

예를 들어, 유기농 쇠고기 사골 국물 한 컵에는 9g의 단백질이 들어 있습니다.

이는 매일 2,000칼로리를 섭취하는 사람의 1일 권장량인 50g의 18%입니다.

식단에서 충분한 단백질을 섭취하는 것은 근육 성장, 더 나은 체중 관리, 상처회복 등의 이점이 있습니다.

“Most studies focus on specific collagen types versus bone broth as a whole, and many bone broths on the market don’t specify the collagen type they contain,” Draayer told Health.

Still, this doesn’t mean that bone broth has no benefits.

“Bone broth is a good source of protein, an essential macronutrient,” Draayer pointed out. “While it’s not a complete protein, meaning it lacks some amino acids, it can still contribute to your daily protein intake.”

One cup of organic beef bone broth, for example, contains 9 grams of protein—18% of the Daily Value of 50 grams for someone eating 2,000 calories daily.3 Getting enough protein in the diet is associated with muscle growth, better weight management, and wound recovery, among other benefits.

Is It Bad to Drink Coffee on an Empty Stomach? Here's What Experts Want You to Know 빈속에 커피를 마시는 것이 나쁘다? 전문가들이 당신에게 알려주고 싶은 사항은 다음과 같습니다.
 

 

 

 

Comparing Bone Broth to Coffee

뼈 국물과 커피 비교

둘 다 김이 나는 머그잔으로 제공될 수 있지만 사골육수와 커피는 실제로 공통점이 많지 않습니다.

커피의 신맛과 쓴맛 프로필, 뼈 국물의 고소하고 감칠맛 나는 비슷한 맛은 확실히 없습니다

따라서 커피를 뼈 국물로 바꾸는 것은 몇 가지 중요한 변화를 가져올 것입니다.

While both can be served from a steaming mug, bone broth and coffee don’t really have a lot in common.

They certainly don’t have similar tastes, with coffee’s acidic, bitter flavor profile and bone broth’s savory, umami one. So swapping coffee for bone broth will come with some significant changes.

영양학적으로도 두 음료는 상당히 다릅니다.

커피 한 잔에는 컵당 약 2칼로리가 들어 있습니다; 같은 양의 사골 국물에는 약 40칼로리가 들어 있습니다.

마시는 양에 따라 뼈 국물은 아침 루틴에 칼로리 섭취량을 추가할 수 있습니다.

그리고 모닝커피에 크림, 설탕 또는 시럽을 정기적으로 저어주면 뼈 국물이 실제로 칼로리, 설탕 및 지방을 줄일 수 있습니다.

Nutritionally, the two drinks are also quite different. One cup of coffee contains around 2 calories per cup; the same amount of bone broth contains around 40 calories.4

Depending on how much you drink, bone broth could add caloric intake to your morning routine.

Then again, if you regularly stir cream, sugar, or syrups into your morning coffee, bone broth might actually cut down on calories, sugars, and fat.

"사골육수를 마시는 것은 커피보다 더 나은 선택이 될 수 있습니다. 특히 아침에 단 음료를 마시면 섭취 후 에너지 충돌을 일으킬 수 있기 때문에 개인이 커피에 설탕을 많이 첨가하는 경향이 있는 경우에는 더욱 그렇습니다"라고 Wan Na Chun, MPH, RD, CPT, 등록영양사 One Pot Wellness 소유자는 Health에 말했습니다.

나트륨은 두 음료 사이의 또 다른 주목할만한 영양소 차이점입니다.

“Drinking bone broth can be a better choice than coffee, especially if individuals tend to add a lot of sugar to their coffee, since drinking sugary beverages in the morning can cause energy crashes after consumption,” Wan Na Chun, MPH, RD, CPT, registered dietitian and owner of One Pot Wellness, told Health.

Sodium is another notable nutrient dissimilarity between the two drinks.

Draayer는 안전한 뼈 국물 섭취에 대해 기술적으로 정해진 제한이 없다고 지적했지만, 마실 때 주의를 기울일 것을 권장합니다.

사골국물에는 컵당 거의 350mg, 즉 나트륨 일일 권장한도의 15%가 함유되어 있습니다.

반면에 커피에는 컵당 나트륨 함량이 4.7mg으로 매우 적습니다.

이는 고혈압, 심장병 또는 신장질환 위험이 높은 사람들에게 특히 단점이 될 수 있습니다.

하지만 사골국물과 커피의 주요 영양학적 차이(소셜미디어의 소란을 설명하는 차이)는 단백질입니다.

다시 말하지만, 일반적 뼈 국물 한 컵은 이 다량 영양소를 9g 제공하는 반면, 커피는 전혀 제공하지 않습니다.

Though Draayer noted there’s technically no established limit for safe bone broth consumption, she encourages staying mindful as you drink. Bone broth can have nearly 350 milligrams, or 15% of the recommended daily limit of sodium, in each cup.3 Coffee, on the other hand, has very little sodium at 4.7 milligrams per cup.4

This could be a particular drawback for people with elevated risk of hypertension, heart disease, or kidney disease.

The primary nutritional difference between bone broth and coffee, though—the one that accounts for the social media hubbub—is protein.

Again, a typical cup of bone broth provides 9 grams of this macronutrient, while coffee supplies none.

Chun에 따르면, 사골육수 팬들이 이 맛있는 음료가 나중에 불안감이나 '충돌' 없이 에너지를 제공한다고 주장하는 것은 옳습니다.

사골국물에는 카페인이 포함되어 있지 않지만(즉각적으로 기운이 솟아오르는 것을 경험할 필요는 없음), 아침 내내 보다 안정적 에너지 흐름을 제공할 수 있습니다.

뼈 국물의 단백질은 커피에서 얻을 수 없는 더 많은 이점을 제공할 수 있습니다.

“사골국물의 높은 단백질 함량은 포만감과 포만감을 오랫동안 유지하는 데 도움이 되며, 이는 저단백질 아침식사와 관련된 단 음식에 대한 갈망을 줄이는 이점이 있습니다”라고 Chun은 말했습니다.

According to Chun, bone broth fans are correct in claiming that the savory drink provides energy without jitters or a “crash” later on. Though bone broth doesn’t contain caffeine (so you won’t necessarily experience an immediate burst of pep), it may provide a steadier flow of energy throughout your morning.

Bone broth’s protein may come with more benefits you won’t get from coffee.

“The high protein content of bone broth can help keep you full and satisfied for longer, which has the benefits of reducing cravings for sweet foods that are associated with a low-protein breakfast,” Chun said.

Swapping Coffee for Bone Broth

커피를 뼈 국물로 바꾸기

전통적인 양조주에서 뼈 국물 한 컵으로 전환할지 여부를 결정하는 것은 귀하에게 달려 있습니다.

그러나 커피가 당신에게 기쁨을 가져다준다면 일상생활에서 커피를 끊을 가치가 없을 수도 있습니다.

Draayer는 “뼈 국물은 카페인을 줄이려는 사람들에게 탁월한 선택이 됩니다”라고 말했습니다.

"그러나 열정적 커피를 마시는 사람들에게는 커피를 끊어야 한다는 압박감이 없습니다.

균형 잡힌 식단의 일부로 커피를 즐기세요."

Chun에 따르면, 두 음료를 매일 마셔도, 매일 바꿔 마셔도, 함께 마셔도 해가 되지 않습니다.

“아침에 두 가지 음료를 함께 마시면 커피만 마실 때 느끼는 불안감을 줄이는 데 도움이 됩니다”라고 그녀는 말했습니다.

"제 생각에 사골국물과 커피가 경험하는 이점은 상호보완적입니다."

Deciding whether to make the switch from a traditional brew to a cup of bone broth is up to you. But if coffee brings you joy, it may not be worth nixing it from your routine.

“Bone broth serves as an excellent option for those aiming to reduce caffeine,” Draayer said. “Yet, for avid coffee drinkers, there’s no pressure to quit—enjoy your brew as part of a balanced diet.”

According to Chun, there’s no harm in drinking both beverages, either altering them from day to day or consuming them together.

“Drinking a combination of the two beverages in the morning can help reduce the jitters associated with consuming coffee alone,” she said. “In my opinion, the benefits experienced with bone broth and coffee are complementary.”

https://smartstore.naver.com/dopza/products/4967867409

 
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