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더 나은 건강을 위한 12가지 최고의 허브와 향신료

by 건강웰빙정보 2024. 2. 7.
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더 나은 건강을 위한 12가지 최고의 허브와 향신료

The 12 Best Herbs and Spices for Better Health

By Jillian Kubala, RD

 
Jillian Kubala, MS는 뉴욕주 Westhampton에 본사를 둔 등록 영양사.
Jillian은 독특하고 개인화된 접근방식을 사용하여 고객이 영양과 라이프스타일 변화를 통해 최적의 웰빙을 달성할 수 있도록 돕습니다.
개인 업무 외에도 Jillian은 프리랜서 작가이자 편집자로 일하고 있으며 최고의 디지털 건강 출판사를 위해 영양 및 건강에 관한 수백 편의 기사를 썼습니다.
Jillian Kubala, MS, is a registered dietitian based in Westhampton, NY. Jillian uses a unique and personalized approach to help her clients achieve optimal wellness through nutrition and lifestyle changes. In addition to her private practice, Jillian works as a freelance writer and editor and has written hundreds of articles on nutrition and wellness for top digital health publishers.

Published on April 19, 2023

Medically reviewed by Elizabeth Barnes, RDN

허브와 향신료는 고대부터 전 세계 사람들이 요리와 의약 목적으로 사용해 왔습니다.

레시피에 풍미와 영양분을 추가하는 것 외에도 허브와 향신료에는 염증을 줄이고 특정 질병의 증상을 개선하며 만성 질환 발병을 예방하는 데 도움이 될 수 있는 다양한 화합물이 포함되어 있습니다.

Herbs and spices have been used by people around the world since ancient times for both culinary and medicinal purposes.1

In addition to adding flavor and nutrients to recipes, herbs and spices contain a variety of compounds that may help reduce inflammation, improve symptoms of certain medical conditions, and protect against the development of chronic diseases.

더 나은 건강을 위한 최고의 허브와 향신료와 이를 식단에 활용하는 방법은 다음과 같습니다.

Here are the best herbs and spices for better health and how to use them in your diet.

염증과 싸우는 13가지 식품

ONDACARACOLA PHOTOGRAPHY / GETTY IMAGES

Ginger 생강

생강은 Zingiber officinale 식물의 뿌리줄기(수평 지하줄기)입니다.

따뜻하고 매콤한 맛이 있어 일반적으로 수프, 제과류, 카레와 같은 요리에 첨가됩니다.

생강은 치료 특성을 갖고 있으며 수천 년 동안 Ayurveda 및 전통 중국 의학(TCM)과 같은 전통 의학 시스템에서 사용되어 왔습니다.

생강에는 신체에 항염증 및 항산화 효과가 있는 #진저롤 #쇼가올 #파라돌 등 다양한 생리 활성화합물이 포함되어 있습니다.

연구에 따르면 생강을 섭취하고 생강보충제를 섭취하면 여러 면에서 건강에 도움이 될 수 있습니다.

예를 들어, 24개의 체계적 리뷰가 포함된 2022년 종합 리뷰에서는 생강의 식이 섭취가 메스꺼움, 혈당수치, 골관절염, 혈압, 체중관리, 혈중 지질 수치 및 염증성 바이오마커에 상당히 긍정적 영향을 미치는 것으로 나타났습니다.

신선한 생강을 뜨거운 물에 갈아서 따뜻한 차를 마시고, 스무디, 국수 요리, 샐러드 드레싱, 오트밀과 같은 좋아하는 요리법에 신선하거나 가루로 만든 생강을 추가하여 식단에 생강을 추가해 보세요.

Ginger is the rhizome—a horizontal, underground stem—of the Zingiber officinale plant. It has a warm and spicy flavor and is commonly added to dishes like soups, baked goods, and curries.

Ginger has therapeutic properties and has been used in traditional medicine systems such as Ayurveda and Traditional Chinese Medicine (TCM) for thousands of years.2

Ginger contains multiple bioactive compounds, including gingerols, shogaols, and paradols, which have anti-inflammatory and antioxidant effects in the body. Studies show that both eating ginger and taking ginger supplements could benefit health in several ways.2

For example, a 2022 umbrella review that included 24 systematic reviews found that dietary consumption of ginger had significant positive effects on nausea, blood sugar levels, osteoarthritis, blood pressure, weight management, blood lipid levels, and inflammatory biomarkers.3

Try adding ginger to your diet by grating fresh ginger into hot water for a warming tea and adding fresh or powdered ginger to your favorite recipes, such as smoothies, noodle dishes, salad dressings, and oatmeal.

Oregano 오레가노

오레가노(Origanum vulgare)는 지중해 요리에 일반적으로 사용되는 허브 그룹의 총칭입니다.

오레가노는 민트 또는 꿀풀과 식물과에 속하며 강렬하고 흙향이 납니다.

오레가노에는 강력한 항산화 특성을 지닌 테르펜 티몰과 카르바크롤을 포함한 식물성 화합물이 포함되어 있습니다.

이는 소화불량, 기침, 설사, 기관지염 같은 질병을 치료하기 위해 전통 의학 시스템에서 사용되었습니다.

오레가노 보충제는 항산화 성분이 높기 때문에 산화 스트레스 지표를 줄이는 데 도움이 될 수 있습니다.

산화 스트레스는 활성산소종(ROS)이라고 불리는 분자가 신체의 항산화 방어력을 압도하여 세포 손상을 초래할 때 발생합니다.

남성군인 24명이 포함된 2023년 연구에 따르면 집중적 체력 테스트를 마친 직후 500mg의 분말 오레가노를 보충한 참가자는 위약을 복용한 참가자에 비해 근육손상 및 산화스트레스에 대한 혈액 지표가 감소하고 혈액 항산화 수준이 증가한 것으로 나타났습니다.

신선한 오레가노를 샐러드와 파스타 요리에 추가하고, 말린 오레가노를 사용하여 소스, 드레싱, 구운 닭고기에 맛을 더해보세요.

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Oregano (Origanum vulgare) is a collective name for a group of herbs commonly used in Mediterranean cuisine. Oregano belongs to the mint, or Lamiaceae, plant family and has a robust and earthy flavor.4

Oregano contains plant compounds, including the terpenes thymol and carvacrol, which have powerful antioxidant properties. It was used in traditional medicine systems to treat ailments such as indigestion, cough, diarrhea, and bronchitis.5

Due to its high antioxidant content, oregano supplements may help reduce oxidative stress markers. Oxidative stress occurs when molecules called reactive oxygen species (ROS) overwhelm the body’s antioxidant defenses, which leads to cellular damage.

A 2023 study that included 24 male soldiers found that participants who were supplemented with 500 milligrams of powdered oregano immediately after completing an intensive physical fitness test had reduced blood markers of muscle damage and oxidative stress and increased blood antioxidant levels compared to participants who took a placebo.6

Add fresh oregano to salads and pasta dishes, and use dried oregano to flavor sauces, dressings, and roast chicken.

Saffron 사프란

사프란(Crocus sativus L.)은 크로신 및 크로세틴과 같은 카로티노이드 화합물로부터 생생한 붉은 황금색을 띠는 향신료입니다.

사프란은 약간 쓴 맛이 나며 인도와 지중해요리의 중요 재료입니다.

사프란에서 발견되는 주요 생리활성 화합물은 크로신과 크로세틴, 피크로크로신, 그리고 사프란에 독특한 냄새를 주는 테르펜 사프라날입니다.

이러한 물질은 세포 보호 특성 덕분에 다양한 방식으로 건강에 도움이 될 수 있습니다.

사프란은 우울증, 불안증, 정신분열증, 심장병, 알츠하이머병, 제2형 당뇨병 등 여러 질환에 대한 자연치료제로서의 가능성을 보여주었습니다.

사프란은 뇌에서 기분을 좋게 만드는 신경전달물질인 세로토닌 수치를 높이는 것으로 알려져 있으며, 이는 불안과 우울증 같은 상태에 긍정적 영향을 미칠 수 있습니다.

사프란은 카레, 리조또, 해산물 요리와 같은 요리에 추가할 수 있으며 보충제 형태로 섭취할 수도 있습니다.

Saffron (Crocus sativus L.) is a spice that gets its vivid reddish-golden color from carotenoid compounds like crocin and crocetin. Saffron has a slightly bitter flavor and is an important ingredient in Indian and Mediterranean cooking.

The major bioactive compounds found in saffron are crocin and crocetin, picrocrocin, and the terpene safranal, which gives saffron its distinctive odor. These substances can benefit health in multiple ways thanks to their cellular protective qualities.7

Saffron has shown promise as a natural treatment for several conditions, including depression, anxiety, schizophrenia, heart disease, Alzheimer’s disease, and type 2 diabetes. Saffron is thought to increase levels of the mood-boosting neurotransmitter serotonin in the brain, which may have positive effects on conditions like anxiety and depression.7

Saffron can be added to dishes like curries, risotto, and seafood dishes and can also be taken in supplement form.

Cinnamon 시나몬

계피는 미국에서 가장 인기 있는 향신료 중 하나입니다.

계피의 따뜻하고 매운 맛은 사과 사이다와 같은 음료와 쿠키, 호박 파이, 달콤한 빵과 같은 구운 식품에서 찾을 수 있습니다.

이 향신료에는 신남알데히드 쿠마린, 신남산, 유게놀 같은 건강증진 화합물이 들어 있으며, 모두 강력한 항산화 및 항염증 특성을 가지고 있습니다.

Cinnamon is one of the most popular spices in the U.S. Its warm, spicy flavor can be found in drinks like apple cider and in baked goods like cookies, pumpkin pie, and sweet bread.

This spice is packed with health-promoting compounds such as cinnamaldehyde coumarin, cinnamic acid, and eugenol, all of which have potent antioxidant and anti-inflammatory properties.8

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계피를 정기적으로 섭취하거나 보충하면 상당한 대사 이점을 얻을 수 있습니다.

연구에 따르면 40~90일 동안 하루에 1~6g의 계피를 섭취한 사람들은 혈당, 혈중 지질 및 혈압 수준이 감소한 것으로 나타났습니다.

전문가들은 카시아 계피가 정기적으로 고용량으로 섭취할 경우 독성이 있고 건강위험을 유발할 수 있는 더 높은 수준의 화합물을 함유하고 있으므로 카시아 계피 대신 실론 계피 또는 "진정한 계피"를 선택할 것을 제안합니다.

Regularly consuming or supplementing with cinnamon may offer significant metabolic benefits. Studies have shown that people who consumed between 1-6 grams of cinnamon per day for 40 to 90 days experienced reductions in blood sugar, blood lipid, and blood pressure levels.98

Experts suggest choosing Ceylon cinnamon or “true cinnamon” over cassia cinnamon, as cassia cinnamon contains higher levels of compounds that can be toxic and cause health risks when consumed in high doses on a regular basis.10

Cardamom 카다몬

카다몬(Elettaria Cardamomum)은 인도요리의 주요 재료.

종종 “향신료의 여왕”으로 불리는 카다몬에는 항산화, 항염증, 혈압 강하 및 항당뇨병 효과가 있는 페놀성 화합물 및 휘발성 오일과 같은 활성성분이 포함되어 있습니다.

2021년 검토 결과에 따르면 카다몬은 혈당, 염증 지표 및 간 건강에 유익한 효과가 있을 수 있습니다.

비만 및 비알코올성 지방간질환(NAFLD) 환자 87명이 포함된 2018년 연구에서는 참가자들이 3g으로 치료한 것으로 나타났습니다.

3개월 동안 하루에 카다몬을 섭취한 결과 종양괴사인자 알파(TNF-α) 및 인터루킨-6(IL-6) 같은 염증지표가 크게 감소했을 뿐만 아니라 간 지방도 감소했습니다.

카다몬은 달콤하고 풍미있는 맛과 잘 어울리며 카레, 제과류, 고기 요리와 같은 요리에 추가할 수 있습니다.

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Cardamom (Elettaria cardamomum) is a staple ingredient in Indian cuisine. Often referred to as the “Queen of Spices”, cardamom contains active ingredients such as phenolic compounds and volatile oils which have antioxidant, anti-inflammatory, blood pressure-lowering, and antidiabetic effects.11

Findings from a 2021 review suggest that cardamom may have beneficial effects on blood sugar, inflammatory markers, and liver health.11 A 2018 study that included 87 people with obesity and non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) found that participants treated with three grams of cardamom per day for three months experienced significant reductions in inflammatory markers like tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and interleukin-6 ( IL-6) as well as a reduction in liver fat.12

Cardamom pairs well with both sweet and savory flavors and can be added to dishes like curries, baked goods, and meat dishes.

Garlic 마늘

마늘은 건강상 이점과 요리 용도로 잘 알려져 있습니다.

만성염증과 관련된 전염증성 단백질을 억제하는 데 도움이 되는 식물 화합물이 포함되어 있습니다.

신선한 마늘에는 S-알릴-L-시스테인 설폭사이드(알린)와 γ-글루타밀 시스테인 유도체가 풍부하고, 건조 마늘 분말에는 알리인과 디알릴 이황화물(DADS)이 풍부합니다.

마늘은 죽상경화증이나 동맥 내 플라크 축적을 줄여 심장건강을 보호하는 데 도움이 될 수 있습니다.

성인 4,329명에 대한 정보를 포함하는 2021년 연구에 따르면 1주일에 1~3회 생마늘을 섭취한 사람들은 경동맥내막두께(cIMT)가 더 낮은 것으로 나타났습니다.

cIMT는 죽상경화증의 초기 지표이며 죽상동맥경화증 관련 질병의 위험을 평가하기 위한 측정값으로 사용됩니다.

잘게 다진 마늘을 샐러드 드레싱, 살사, 페스토, 소스 및 매리네이드에 사용하여 식단에 생마늘을 추가할 수 있습니다.

Garlic is well-known for its health benefits and culinary uses. It contains plant compounds that help inhibit proinflammatory proteins associated with chronic inflammation. Fresh garlic is rich in S-allyl-L-cysteine sulfoxide (alliin) and γ-glutamyl cysteine derivatives, while dried garlic powder is high in alliin and diallyl disulfide (DADS).13

Garlic may help protect heart health by reducing atherosclerosis or the buildup of plaque in the arteries. A 2021 study that included information on 4,329 adults found that those who consumed raw garlic one to three times per week had lower carotid intima-media thickness (cIMT). cIMT is an early marker of atherosclerosis and is used as a measurement to assess a person’s risk of atherosclerosis-related disease.14

You can add raw garlic to your diet by using finely minced garlic in salad dressings, salsa, pesto, sauces, and marinades.

Rosemary 로즈마리

Rosmarinus officinalis 또는 로즈마리는 전 세계 주방의 필수품인 기분 좋은 향이 나는 허브입니다.

로즈마리는 다양한 식물에서 발견되는 페놀성 화합물의 일종인 로즈마린산의 강력한 공급원입니다.

로즈마리에서 발견되는 로즈마린산과 기타 화합물은 항산화, 항염증, 항바이러스, 항균, 통증 완화 및 항암 효과가 있는 것으로 나타났습니다.

게다가 로즈마리 차를 마시는 것이 불안과 우울증이 있는 사람들에게 도움이 될 수 있다는 일부 증거가 있습니다.

건강한 지원자 22명이 포함된 2022년 연구에 따르면 10일 동안 하루에 한 번씩 5g의 말린 로즈마리로 만든 로즈마리 차 100ml를 마시는 것이 뇌 유래 신경영양인자(BDNF)의 농도를 크게 증가시키는 것으로 나타났습니다.

BDNF는 뇌 기능에 필수적인 단백질입니다.

BDNF가 낮으면 스트레스와 우울증에 대한 민감성이 높아질 수 있으며, 이것이 바로 BDNF가 신뢰할 수 있는 우울증 바이오마커로 간주되는 이유입니다.

다른 연구에서도 로즈마리 보충제가 우울증 치료에 도움이 될 수 있는 것으로 나타났습니다.

신선하거나 말린 로즈마리, 레몬즙, 꿀을 넣어 편안한 차를 만들어 보세요.

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Rosmarinus officinalis or rosemary is a pleasant-smelling herb that’s a staple in kitchens around the world. Rosemary is a potent source of rosmarinic acid, a type of phenolic compound found in a variety of plants.

Rosmarinic acid and other compounds found in rosemary have been shown to have antioxidant, anti-inflammatory, antiviral, antibacterial, pain-relieving, and anticancer effects.15

What’s more, some evidence suggests that sipping rosemary tea may benefit those with anxiety and depression. A 2022 study that included 22 healthy volunteers found that drinking 100 milliliters of rosemary tea prepared with 5 grams of dried rosemary once a day for ten days significantly increased the concentration of Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF). BDNF is a protein that’s essential to brain function. Having low BDNF may increase a person's susceptibility to stress and depression, which is why BDNF is considered a reliable depression biomarker.16

Other studies have also shown that rosemary supplements could be helpful for treating depression.17

You can make a relaxing tea with fresh or dried rosemary, lemon juice, and honey.

우울증의 11가지 유형: 알아야 할 사항
 

Turmeric 심황

강황(Curcuma longa L.)은 모든 향신료 중에서 가장 잘 연구된 것 중 하나입니다.

강황과 그 주요 활성 성분인 커큐민은 다양하고 인상적인 건강이점과 관련이 있습니다.

수십 년간의 과학적 연구 결과에 따르면 강황에는 강력한 항염증, 항산화 및 항암 특성이 있으며 강황을 섭취하고 보충하면 여러 가지 방법으로 건강을 향상시킬 수 있는 것으로 나타났습니다.

강황은 골관절염, NAFLD, 궤양성 대장염 및 제2형 당뇨병 같은 질병을 치료하는 데 효과적일 수 있습니다.

카레 같이 강황이 풍부한 요리를 더 많이 섭취하는 것도 노인의 인지기능을 향상시키고 인지저하를 예방하는 데 도움이 되는 것으로 나타났습니다.

카레나 수프 같은 요리에 강황을 추가해 보세요.

강황 조리법에 후추를 추가하면 커큐민의 생체 이용률이 크게 높아질 수 있습니다.

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Turmeric (Curcuma longa L.) is one of the most well-studied of all spices. Turmeric and its primary active ingredient called curcumin have been linked to a variety of impressive health benefits.

Decades of scientific research findings show that turmeric has powerful anti-inflammatory, antioxidant, and anticancer properties and that both eating and supplementing with turmeric may improve health in several ways.

Turmeric may be effective for treating medical conditions like osteoarthritis, NAFLD, ulcerative colitis, and type 2 diabetes. Eating more turmeric-rich dishes, like curries, has also been shown to help improve cognitive function and protect against cognitive decline in older adults.181920

Try adding turmeric to dishes like curries and soups. Adding black pepper to turmeric recipes can significantly increase the bioavailability of curcumin.18

Ashwagandha

#아슈와간다

Ashwagandha(Withania somnifera)는 인도의 전통 의학 시스템인 Ayurveda에서 가장 중요한 허브 중 하나입니다.

일반적으로 보충제로 섭취되며 인지기능, 운동능력, 기분, 스트레스 수준 및 수면에 유익한 효과가 있는 것으로 나타났습니다.

일부 연구에서는 아슈와간다가 불면증이 있는 사람들의 수면의 질을 개선하는 데 특히 효과적일 수 있음을 시사합니다.

Ashwagandha (Withania somnifera), is one of the most important herbs in Ayurveda, which is the traditional system of medicine in India.

It’s commonly taken as a supplement and has been shown to have beneficial effects on cognitive function, athletic performance, mood, stress levels, and sleep. Some research suggests that ashwagandha may be especially effective for improving sleep quality in people with insomnia.21

참가자 400명이 포함된 5개 무작위 대조연구 등 2021년 검토에서는 아슈와간다가 전반적 수면의 질에 작지만 유의미한 긍정적 효과를 보였으며, 이는 불면증이 있는 참가자에게 더 유의미한 것으로 나타났습니다.

연구자들은 8주 이상 매일 600mg 이상의 복용량을 섭취하는 것이 편안한 수면을 촉진하는 데 가장 효과적인 것으로 나타났습니다.

Ashwawagandha는 일반적으로 안전한 것으로 간주되지만, 식단에 허브보충제를 추가하기 전에 항상 의료서비스제공자에게 확인해야 합니다.

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A 2021 review that included five randomized control studies containing 400 participants found that ashwagandha exhibited a small, but significant positive effect on overall sleep quality, which was more significant in the participants with insomnia. The researchers found that daily doses of 600 milligrams or greater taken for 8 weeks or longer seemed to be most effective for promoting restful sleep.22

Aswhawagandha is generally considered safe, but you should always check with your healthcare provider before adding an herbal supplement to your diet.

최고의 수면 음료는 무엇입니까?

Nutmeg 육두구

따뜻하고 약간 견과류 맛이 나는 육두구(Myristica fragrans)는 에그노그, 멕시칸 핫초콜릿, 커스터드, 호박 파이와 같은 달콤한 음료와 디저트에 첨가하여 인기 있는 첨가물입니다.

육두구에는 테르펜과 페놀성 화합물 같은 항산화제가 풍부합니다.

또한 항염증, 항산화, 항암 및 항균 특성에 대해 연구된 물질 #미리스티신 이 풍부합니다.

고대에 육두구는 인도와 아시아의 다른 지역 전역에서 불안, 위경련, 설사, 메스꺼움을 위한 자연치료제로 사용되었습니다.

육두구는 당뇨병 같은 특정 건강질환 치료에 가능성을 보여 주지만 더 많은 인간 연구가 필요합니다.

커피나 스무디 같은 음료와 카레, 가금류 요리 같은 맛있는 요리에 육두구 가루를 첨가해 보세요.

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With its warm, slightly nutty flavor, nutmeg (Myristica fragrans) is a popular addition to sweet drinks and desserts like egg nog, Mexican hot chocolate, custards, and pumpkin pie. Nutmeg is rich in antioxidants such as terpenes and phenolic compounds. It’s also rich in myristicin, a substance that has been studied for its anti-inflammatory, antioxidant, anticancer, and antimicrobial properties.23

In ancient times, nutmeg was used as a natural treatment for anxiety, stomach cramps, diarrhea, and nausea throughout India and other parts of Asia. Nutmeg shows promise in the treatment of certain health conditions, such as diabetes, but more human research is needed.24

Try adding ground nutmeg to drinks like coffee and smoothies and to savory recipes like curries and poultry dishes.

Sage 세이지

세이지(샐비어)는 북미 전역을 포함하여 전 세계 여러 지역에서 자라는 식물과입니다.

그것은 요리와 전통 의학 세계에서 다양한 용도로 사용됩니다.

세이지에는 민트와 소나무 향이 나는 흙 맛이 있습니다.

로즈마린산, 장뇌, 루테올린, 아피게닌, 케르세틴 같은 활성 화합물은 세이지에 강력한 치료 특성을 제공합니다.

연구에 따르면 세이지 보충제는 인지강화 효과가 있을 수 있으며 건강한 성인과 알츠하이머병 있는 노인의 기분, 주의력, 주의력, 기억력 및 단어 기억력을 향상시키는 데 도움이 될 수 있습니다.

과학자들은 세이지가 아세틸콜린(ACh)이라는 신경전달물질을 분해하는 효소인 아세틸콜린에스테라제(AChE)의 천연 억제제 역할을 한다는 것을 발견했습니다.

ACh는 인지기능에서 중요역할을 하므로 뇌에서 ACh의 가용성을 높이면 기억력, 주의력 등을 향상시키는 데 도움이 될 수 있습니다.

수프, 곡물 요리, 구운 야채 같은 요리법에 세이지를 포함시키면 세이지 효능을 얻을 수 있습니다.

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Sage (Salvia) is a plant family that can be found growing in many areas around the world, including throughout North America. It has a variety of uses in both the culinary and traditional medicine worlds. Sage has an earthy taste, with notes of mint and pine.

Active compounds such as rosmarinic acid, camphor, luteolin, apigenin, and quercetin, give sage powerful therapeutic properties.25

Studies show that sage supplements may have cognitive-enhancing effects and may help improve mood, alertness, attention, memory, and word recall in healthy adults and older adults with Alzheimer’s disease.25

Scientists have discovered that sage acts as a natural inhibitor of acetylcholinesterase (AChE), an enzyme that breaks down a neurotransmitter called acetylcholine (ACh). ACh plays an important role in cognitive function, so increasing the availability of ACh in the brain, can help improve memory, attention, and more.25

You can reap the benefits of sage by including it in recipes like soups, grain dishes, and roasted vegetables.

기억력 향상에 도움이 되는 9가지 음식

Parsley 파슬리

파슬리(Petroselinum 크리스쿰)는 비타민 C, 카로티노이드, 플라바노이드인 루테올린 및 아피게닌 같은 항산화물질이 풍부한 향기로운 지중해 허브입니다.

이 모두는 체내에서 강력한 세포보호 및 항염증 효과를 나타냅니다.

파슬리와 같이 항산화물질이 풍부한 식품을 섭취하면 질병위험을 증가시킬 수 있는 세포손상을 예방하는 데 도움이 될 수 있습니다.

예를 들어, 연구에 따르면 플라보노이드가 많이 함유된 식단을 섭취하면 인지저하, 심장병 및 모든 원인으로 인한 사망을 예방하는 데 도움이 될 수 있습니다.

신선한 파슬리는 밝고 약간 후추 맛이 나며 대부분의 맛있는 요리에 뿌려 색상과 풍미를 더할 수 있습니다.

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Parsley (Petroselinum crispum) is an aromatic Mediterranean herb that’s high in antioxidants such as vitamin C, carotenoids, and the flavanoids luteolin and apigenin, all of which have powerful cellular protective and anti-inflammatory effects in the body.26

Eating antioxidant-rich foods like parsley may help prevent cellular damage that may otherwise increase disease risk. For example, studies show that consuming a diet high in flavonoids may help protect against cognitive decline, heart disease, and death from all causes.272829

Fresh parlsey has a bright, slightly peppery taste and can be sprinkled on most any savory dish to add a pop of color and flavor.

A Quick Review 빠른 검토

허브와 향신료는 전 세계적으로 요리와 전통의학 시스템의 중요한 부분입니다.

마늘, 오레가노, 계피, 강황, 로즈마리와 같은 허브와 향신료에는 신체에 강력한 보호 효과가 있는 식물 화합물이 들어 있습니다.

다양한 허브와 향신료를 식단에 추가하면 항산화 및 항염증 화합물 섭취를 향상시켜 전반적 건강을 개선하고 여러 만성질환 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있습니다.

좋아하는 요리법에 신선하고 건조한 허브와 향신료를 모두 사용하여 인상적인 이점을 얻으십시오.

Herbs and spices are an important part of cuisines and traditional medicine systems worldwide. Herbs and spices such as garlic, oregano, cinnamon, turmeric, and rosemary are packed with plant compounds that have powerful protective effects in the body.

Adding a variety of herbs and spices into your diet could help improve your intake of antioxidant and ant-inflammatory compounds, which could help improve your overall health and reduce your risk of several chronic conditions.

Try using both fresh and dried herbs and spices in your favorite recipes to reap their impressive benefits.

 

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