What are meat sweats?
#고기땀 이란 무엇입니까?
- 고기땀이란 What are they?
- 사인 Signs
- 원인 Causes
- 단백질과 소화 Protein and digestion
- 예방 Prevention
- 요약 Summary
" #육식증 "은 많은 양의 고기 섭취에 대한 생리적 반응을 설명하는 구어체 용어입니다.
사람이 식은 땀을 흘리면 상당한 양의 고기를 먹은 직후에 과도하게 땀을 흘립니다.
“Meat sweats” is a colloquial term that describes a physiological response to consuming a large quantity of meat. When a person experiences meat sweats, they perspire excessively shortly after eating a substantial amount of meat.
개인이 푸짐한 스테이크나 푸짐한 바비큐와 같은 단백질이 풍부한 식사를 할 때, 그들의 몸은 그것을 분해하는 복잡한 과정을 시작합니다.
단백질 소화는 탄수화물이나 지방의 분해보다 더 많은 에너지를 필요로 하므로 대사율과 체온을 증가시킵니다.
그러나 이러한 증가가 식은 땀을 유발할 만큼 유의미하다는 증거는 거의 없습니다.
이 글에서는 식은땀이 무엇인지, 왜 발생하는지, 그리고 어떻게 예방할 수 있는지에 대해 설명합니다.
When an individual consumes a protein-rich meal, such as a hearty steak or a generous serving of barbecue, their body initiates a complex process to break it down.
Protein digestion requires more energy than the breakdown of carbohydrates or fats, increasing metabolic rate and body temperature. However, there is little evidence to suggest that this increase is significant enough to cause meat sweats.
This article explains what meat sweats are, why they occur, and how to prevent them.
고기땀이란?
What are meat sweats?

Maskot/Getty Images
구어체 용어 고기 땀은 일부 개인이 단백질이 풍부한 식사, 특히 상당한 양의 고기를 포함하는 식사를 섭취한 후 경험하는 과도한 땀을 설명합니다.
이 현상은 알려진 의학적 질환이 아니라 신체의 대사과정과 관련된 #생리적반응 입니다.
The colloquial term meat sweats describes the excessive sweating that some individuals experience after consuming a protein-rich meal, particularly one that includes a substantial amount of meat.
The phenomenon is not a recognized medical condition but a physiological response related to the body’s metabolic processes.
식사 후 #발한 에 대해 자세히 알아보세요.
Learn more about sweating after eating.
알레르기 Allergies
식은 땀은 알레르기와 관련이 없습니다.
알레르기는 유제품, 생선 또는 견과류에서 종종 식품의 단백질에 대한 면역 체계 반응입니다.
음식 알레르기가 있는 사람은 다음과 같은 즉각적인 증상이 나타날 수 있습니다.
Meat sweats have no relation to allergies. Allergies are immune system reactions to a food’s protein, oftenTrusted Source in dairy, fish, or nuts. If a person has a food allergy, they may have immediate symptoms, including:
- 두드러기 hives
- 발진 rash
- 소화문제 digestive issues
- anaphylaxis, 생명을 위협하는 상태 a life threatening condition
전통적으로 전문가들은 고기 알레르기가 드문 것으로 간주했습니다.
그러나 이제 그들은 론 스타 틱에 물린 사람이 육류 알레르기를 일으킬 수 있음을 인식하고 있습니다.
Traditionally, experts considered meat allergies rareTrusted Source. However, they now recognize that a bite from a lone star tick can cause people to develop meat allergies.
음식 알레르기에 대해 자세히 알아보세요.
Learn more about food allergies.
불내성 Intolerances
#식품과민증 은 특정 식품에 대한 비면역학적 반응입니다.
많은 발생 특정 음식을 분해하는 데 필요한 특정 효소가 부족하기 때문입니다.
그들은 설사, 가스 및 메스꺼움과 같은 소화기 증상을 유발합니다.
사람은 고기 불내성을 가질 수 있습니다.
그러나 그들이 땀을 흘리는 것 외에 부작용 없이 표준 크기의 고기를 섭취할 수 있다면 가능성은 낮습니다.
Food intolerances are nonimmunological responses to certain foods. Many occurTrusted Source because the person lacks a particular enzyme necessary for breaking down certain foods. They cause digestive symptoms such as diarrhea, gas, and nausea.
A person could have a meat intolerance. However, if they can consume a standard-size serving of meat without having an adverse reaction besides sweating, it is unlikely.
Learn more about food intolerances.
음식 과민증에 대해 자세히 알아보세요.
단백질과 소화
Protein and digestion
단백질은 포유류 신체의 구조, 기능 및 조절에 중요한 역할을 하는 필수 다량 영양소입니다.
그들은 다양한 조직, 효소, 호르몬 및 항체의 빌딩 블록 역할을 하는 아미노산 사슬로 구성됩니다.
신체가 단백질의 이점을 활용하려면 복잡한 소화 및 흡수 과정을 거쳐야 합니다.
단백질 소화에는 다음 단계가 포함됩니다.
Proteins are essential macronutrients that play a vital role in the structure, function, and regulation of mammalian bodies. They comprise chains of amino acids, which serve as the building blocks for various tissues, enzymes, hormones, and antibodies.
For the body to harness the benefits of protein, it must undergoTrusted Source a complex process of digestion and absorption. Protein digestion involves the following steps:
- 위 소화 Stomach digestion: 위에서 단백질은 산성 환경과 효소 펩신을 만납니다. 펩신은 단백질을 더 작은 폴리펩티드로 분해합니다. In the stomach, proteins encounter the acidic environment and the enzyme pepsin. Pepsin breaks down proteins into smaller polypeptides.
- 소장 소화 Small intestine digestion: 소장에서 트립신, 키모트립신, 엘라스타제 같은 췌장 효소는 폴리펩티드를 더 작은 펩티드로 분해합니다. 창자 내벽에 있는 브러쉬 보더 효소는 펩타이드를 개별 아미노산으로 분해합니다. In the small intestine, pancreatic enzymes like trypsin, chymotrypsin, and elastase further break down polypeptides into smaller peptides. Brush border enzymes on the intestinal lining break down peptides into individual amino acids.
- 흡수 Absorption: 흡수는 장내벽을 가로질러 장세포라고 하는 특수 세포를 통해 혈류로 개별 아미노산으로 발생합니다. Absorption happens with individual amino acids across the intestinal lining into the bloodstream through specialized cells called enterocytes.
- 단백질 합성 Protein synthesis: 아미노산은 혈류에 들어가면 조직으로 이동하여 조직에서 단백질 합성에 아미노산을 사용하여 조직의 성장, 수리 및 유지를 지원합니다. Once in the bloodstream, amino acids transport to tissues, where the body uses them for protein synthesis, supporting the growth, repair, and maintenance of tissues.
단백질 소화에는 상당한 에너지 소비 탄수화물 및 지방과 같은 다른 다량 영양소에 비해 시간과 시간이 필요합니다.
단백질의 복잡한 구조와 개별 아미노산으로의 분해 필요성이 이 과정에 기여합니다.
Protein digestion requires significant energy expenditureTrusted Source and time compared to other macronutrients such as carbohydrates and fats. The complex structure of proteins and the need for their breakdown into individual amino acids contribute to this process.
단백질에 대해 자세히 알아보세요.
징후 Signs
고기 땀의 주요 징후는 단백질이 많은 식사를 한 직후에 발생하는 다량의 땀입니다.
개인은 알아차릴 수 있습니다:
The primary sign of meat sweats is profuse sweating that occurs shortly after consuming a protein-heavy meal.
Individuals may noticeTrusted Source:
- 체온 상승 body temperature rising
- 이마, 얼굴, 목 및 기타 신체 부위에 눈에 보이는 땀 visible sweat on the forehead, face, neck, and other body parts
- 홍조 뺨과 같은 피부 변색 skin discoloration, such as flushed cheeks
이러한 효과는 일시적이며 일반적으로 빠르게 해결됩니다.
These effects are only temporary and typically resolve quickly.
원인 Causes
고기 땀이 발생하는 이유에 대한 과학적 검증은 없습니다.
한 가지 이론은 #단백질소화 에 대한 대사반응으로 발생한다는 것입니다.
사람이 단백질이 풍부한 식사를 하면 신체는 단백질을 분해하고 소화하는 복잡한 과정을 시작합니다.
아미노산이 더 작은 성분으로 분해되기 때문에 단백질 소화에는 탄수화물이나 지방보다 더 많은 에너지가 필요합니다.
이것은 식이유도열발생(DIT)으로, 체온을 상승시킵니다.
이에 대한 응답으로 신체는 냉각 메커니즘을 활성화합니다.
피부에 추가 혈류를 촉진하고 땀샘을 자극하여 과도한 열을 발산합니다.
이론적으로 식은 땀을 흘리는 동안 경험하는 과도한 땀은 신체가 내부 온도를 조절하고 #항상성 을 유지하는 방법입니다.
There is no scientific validation for why meat sweats occur. One theory is that they happen as a metabolic response to protein digestion.
When a person consumes a protein-rich meal, the body initiates a complex process to break down and digest it. Protein digestion requires more energy than carbohydrates or fats, as amino acids break down into smaller components. This is diet-induced thermogenesis (DIT), and it causes body temperature to rise.
In response, the body activates its cooling mechanisms. It pushes additional blood flow to the skin and stimulates sweat glands to dissipate the excess heat.
In theory, the excessive sweating experienced during meat sweats is the body’s way of regulating its internal temperature and maintaining homeostasis.
예방 Prevention
매 끼니 고기를 덜 먹는 것이 식은 땀을 예방하는 가장 좋은 방법입니다.
소화 시스템에 과부하를 주지 않으면서 단백질 요구량에 도달하기 위해 하루 종일 더 많이, 더 적은 양의 식사를 시도할 수 있습니다.
그들은 또한 채식 또는 비건 단백질 공급원을 선택할 수 있습니다.
이론적으로 고기가 적을수록 소화하는 데 필요한 에너지가 적어 열 발생이 적고 땀이 적습니다.
식은 땀이 누군가에게 문제가 되는 경우, 특히 다른 증상이 있는 경우 의사와 상담할 수 있습니다.
Eating less meat each meal is the best way to prevent meat sweats. A person could try eating more, smaller meals throughout the day to reach their protein requirements without overloading their digestive system. They can also choose vegetarian or vegan protein sources.
In theory, less meat should require less energy to digest, resulting in less generated heat and less sweat.
If meat sweats become problematic for someone, they can consult a doctor, particularly if they have other symptoms.
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요약 Summary
식은 땀은 고기가 많은 식사 후에 땀이 많이 나는 것을 말합니다.
단백질 대사와 관련된 에너지 소비로 인해 발생할 수 있습니다.
그러나 그 효과가 땀을 흘릴 만큼 충분히 중요하다는 과학적 연구 결과는 없습니다.
사람이 고기를 먹은 후 땀을 흘리는 경우 매 끼니 고기를 덜 먹거나 채식 또는 비건 단백질 공급원을 선택하는 것을 고려할 수 있습니다.
발한과 함께 다른 증상이 있는 사람은 의사에게 연락하여 다른 문제를 배제하는 것이 좋습니다.
Meat sweats describe profuse sweating that follows a meat-rich meal. They may occur due to the energy expenditure involved in protein metabolism. However, no scientific research confirms the effect is significant enough to cause sweating.
If a person experiences sweating after eating meat, they may consider eating less meat each meal or choosing vegetarian or vegan protein sources.
If someone has other symptoms along with sweating, it is advisable to contact a doctor to rule out any other issues.
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