Food Swaps for a Healthy Ulcerative Colitis Diet
건강한 #궤양성대장염 식단을 위한 음식 바꾸기
좋아하는 음식을 즐기면서 #플레어 #발적 줄이려면 다음 팁을 따르세요.
Follow these tips to reduce flares while enjoying the foods you love.
Medically Reviewed by Kareem Sassi, MD
Reviewed: May 26, 2021
Medically Reviewed
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카멜라이즈 양파 팬
음식이 사람의 궤양성대장염( #UC ) 발적에 미칠 수 있는 영향은 예측할 수 없습니다.
예를 들어, 토마토나 양파는 한 사람의 소화기관을 자극할 수 있지만 다른 사람에게는 동일 증상을 유발하지 않을 수 있습니다.
그러나 특정한 #궤양성대장염식이요법 이 없더라도 일반적으로 발적을 악화시킬 수 있으므로 피해야 하는 일부 음식이 있습니다.
“궤양성대장염을 생각할 때 '이 사람이 발적상태입니까'라고 질문해야 합니다.
즉, 위장관에 염증이 있습니까?
견과류, 씨앗, 과일껍질, 생야채 같은 불용성 섬유질을 섭취하면 궤양이 생기고 염증이 생긴 결장을 더욱 자극할 뿐입니다”라고 클리블랜드 클리닉 염증성장질환 메디컬 홈 등록 영양사Stacy Cavagnaro는 말합니다.
UC가 있는 경우 재발에 대해 무력감을 느낄 수 있으며 정상적 음식을 다시 즐길 수 있을지 궁금해할 수 있습니다.
그러나 식이요법과 생활방식을 수정하면 증상을 조절하고 발적 사이의 시간을 연장하는 데 도움이 될 수 있습니다.
증상을 최소화하고 차도를 유지하는 데 도움이 되는 7가지 #음식교환 은 다음과 같습니다.
The effect that food can have on a person’s ulcerative colitis (UC) flares can be unpredictable. Tomatoes or onions, for example, may irritate one person’s digestive system, but they may not trigger the same symptoms in someone else.
Still, even though there is no specific ulcerative colitis diet, there are some foods, generally speaking, that can worsen a flare and should be avoided.
“When we think of ulcerative colitis, we have to ask, ‘Is this person in a flare’ — meaning, is there inflammation in the GI tract? Eating insoluble fiber like nuts, seeds, peels of fruits, and raw veggies only further irritates an ulcerated, inflamed colon,” says Stacy Cavagnaro, a registered dietitian for the Inflammatory Bowel Disease Medical Home at Cleveland Clinic.
If you have UC, you may feel helpless against the flare-ups, wondering if you’ll ever be able to enjoy normal food again. But dietary and lifestyle modifications may help control your symptoms and extend the time between flares. Here are seven food swaps to help minimize symptoms and keep you in remission.
1 익힌(생이 아닌) 양파와 마늘로 요리에 풍미를 더해보세요
Add Flavor to Your Dishes With Cooked (Not Raw) Onions and Garlic
마늘과 양파
생양파는 궤양성 대장염으로 피해야 할 식품 목록의 1위에 올랐는데, 그 이유 중 하나는 양파에 들어 있는 섬유질이 양파를 소화하기 어렵게 만들고 가스 발생에 더 기여하기 때문입니다.
마늘도 마찬가지입니다.
양파와 마늘을 익히면 소화가 더 쉬워집니다.
"불안하다면 마늘 주입 오일을 사용하거나 양파와 마늘 가루를 사용하여 음식에 풍미를 더할 수 있습니다"라고 Cavagnaro는 말합니다.
요리에 풍미를 더하려면 바질, 파슬리, 오레가노, 타임 등 다양한 허브를 사용하는 것이 좋습니다.
하지만 위장관을 자극할 수 있는 후추나 카레 같은 향신료는 멀리하세요.
Raw onions top the list of foods to avoid with ulcerative colitis, partly because the fiber in them makes onions more difficult to digest and further contributes to gas. The same goes for garlic. Cooking onions and garlic can make them easier to digest. “If you’re in a flare, you can try using garlic-infused oils, or try onion and garlic powders to add flavor to food,” says Cavagnaro.
To add more flavor to your dishes, she recommends using a variety of herbs, such as basil, parsley, oregano, and thyme. But stay away from spices like pepper and curry, which can irritate the gastrointestinal (GI) tract.
2 너트 버터 스프레드를 위해 견과류 전체를 바꾸세요
Swap Whole Nuts for Nut Butter Spread
Wanwisa Hernandez/Getty Images
나무 숟가락이 있는 항아리에 너트 아몬드 버터
견과류와 씨앗은 섬유질과 건강한 지방으로 가득 차 있지만 UC 환자에게는 소화하기 어려울 수 있습니다.
최악은 땅콩, 아몬드, 헤이즐넛 같은 "단단한" 품종이지만 견과류에 민감한 경우, 특히 증상 심할 때 모든 견과류를 피해야 합니다.
다행스럽게도 견과류 애호가를 위한 땅콩버터(두툼하지 않고 크림 같은 버터)와 아몬드 또는 캐슈 같은 기타 견과류 버터 형태의 대체품이 많이 있습니다.
RDN의 Lillian Craggs-Dino는 "염증을 진정시킬 수 있는 단일 불포화 지방을 함유하고 있기 때문에 이것을 식단에 유지하는 것이 좋습니다."라고 말합니다.
While nuts and seeds are chock-full of fiber and healthy fats, they can be difficult to digest for people with UC. The worst offenders are the “hard” varieties like peanuts, almonds, and hazelnuts, but all nuts should be avoided if you’re sensitive to them, especially during a flare.
Fortunately, substitutes abound for nut lovers in the form of peanut butter (creamy, not chunky) and other nut butters, such as almond or cashew. “Keeping these in your diet is a plus, because they contain monounsaturated fats, which can soothe inflammation,” says Lillian Craggs-Dino, RDN.
3 씨 없는 과일을 선택하세요
Choose Fruit Without Seeds
Amy Drucker/Stocksy
사과 소스 메이슨 항아리
같은 베리류에는 항산화물질이 풍부하여 염증완화에 도움이 될 수 있습니다.
그러나 Craggs-Dino는 "작고 걸러내기 어려운" 씨앗이 포함되어 있기 때문에 UC 유발 요인이 될 수도 있다고 말합니다.
항산화제를 함유한 블루베리에는 이런 종류의 씨가 없지만 더 심한 발적 중에 분해되기 어려울 수 있는 껍질을 가지고 있습니다.
다이어트에 활용하려면 스무디에 넣어보세요 라고 Cavagnaro는 말합니다.
“스무디는 배를 괴롭히는 불용성섬유질을 분해합니다”라고 그녀는 말합니다.
그래도 그녀는 “위험에 처해 있다면 피하세요”라고 경고합니다.
대신 베리를 사과 소스, 복숭아 또는 배 통조림, 바나나로 바꾸세요.
Berries such as strawberries, raspberries, and blackberries are high in antioxidants, which may help ease inflammation. But they’re also possible UC triggers, because they contain seeds that “are tiny and difficult to strain out,” Craggs-Dino says.
Blueberries, which also contain antioxidants, don’t have this type of seed, but they do have skin that can be difficult to break down during more severe flares. To work them into your diet, try tossing them in a smoothie, says Cavagnaro.
“Smoothies break down that insoluble fiber that our belly struggles with,” she says. Still, she cautions, “If you’re in a flare, avoid them.” Instead, swap berries for applesauce, canned peaches or pears, and bananas.
4 토마토보다 덜 산성인 대안을 선택하세요
Pick a Less Acidic Alternative to Tomatoes
James Ross/Stocksy
나무 도마에 잘린 스쿼시
주스로 만드시든, 요리하시든, 끓이시든, 토마토는 장에 매우 힘들 수 있습니다. 토마토는 산성이어서 장 내막을 자극할 수 있을 뿐만 아니라 씨앗도 소화하기 어려울 수 있습니다.
기분이 좋지 않다면 가끔 토마토 소스(아마도 1/4컵 정도)를 마음껏 즐길 수 있다고 Craggs-Dino는 제안합니다.
토마토가 UC 증상을 유발합니까? 대신 익힌 스쿼시를 퓌레로 만들어 소스나 비스크 스타일 수프를 만드세요.
5Whether they’re juiced, cooked, or stewed, tomatoes can be notoriously hard on your gut. Not only are tomatoes acidic, which can irritate your intestinal lining, but their seeds can also be hard to digest.
If you’re not in the middle of a flare, you may be able to indulge in an occasional helping of tomato sauce — perhaps a quarter cup, suggests Craggs-Dino.
Do tomatoes trigger your UC symptoms? Make a sauce or bisque-style soup from pureed cooked squash instead.
5 양배추 대신 가스를 일으키지 않는 야채로 바꾸세요
Swap Cabbage for Vegetables That Don’t Cause Gas
Susanne Alfredsson/Getty Images
근대는 줄기를 뭉치게 한다
양배추는 피해야 할 음식 목록의 상위에 있습니다.
섬유질이 풍부하기 때문만이 아니라 소화하기 어렵기 때문입니다. 양배추는 또한 심각한 가스 생산자이기도 합니다.
양배추를 먹으면 유황이 생성되어 팽만감, 복부 불쾌감, 고창증을 유발할 수 있다고 Craggs-Dino는 말합니다.
시금치, 청경채, 콜라드 그린과 같은 조리된 채소는 모두 가능한 대안입니다.
채소가 잘 익었는지 확인하라고 Cavagnaro는 경고합니다.
“잘 익었는지 확인하려면 포크로 자르세요”라고 그녀는 말합니다.
"잘라낼 수 없다면 충분히 익지 않은 것입니다."
Cabbage is high on the list of foods to avoid, because it’s hard to digest, and not just because it’s full of fiber. Cabbage is also a serious gas producer.
Eating cabbage produces sulfur, which can cause bloating, abdominal discomfort, and flatulence, says Craggs-Dino.
Cooked greens, such as spinach, bok choy, and collard greens, are all possible alternatives. Just make sure the greens are cooked well, Cavagnaro cautions. “To make sure that it’s well cooked, cut it with a fork,” she says. “If you can’t cut into it, then it’s not cooked enough.”
6 Swap Wheat Bran With Oatmeal or Corn Flakes
밀기울을 오트밀이나 콘플레이크로 바꾸세요
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그릇에 콘플레이크
밀기울과 밀기울 플레이크에는 소화되지 않은 채 장을 통과하는 불용성 섬유질이 풍부합니다.
하지만 심장건강에 좋은 오트밀은 “가용성 섬유질의 좋은 공급원이므로 불황 중에도 먹기 좋습니다”라고 Cavagnaro는 말합니다.
“평범하고 덜 가공된 귀리가 더 좋습니다.
준비된 오트밀 팩을 피하세요.”
2019년 3월 면역학 프론티어(Frontiers in Immunology) 저널 발표 연구에서는 위장관의 좋은 박테리아에 의해 생성되는 #부티레이트 같은 단쇄지방산이 장에서 항염증 효과가 있다고 보고했습니다.
통곡물, 과일, 채소에서 단쇄지방산을 생성하는 식품을 찾을 수 있습니다.
시도해 볼 만한 다른 시리얼로는 콘플레이크, 치리오스, 라이스 크리스피 등이 있습니다. 오트밀 이외의 뜨거운 시리얼을 먹고 싶다면 밀가루나 크림 오브 위트(Cream of Wheat)를 시도해 보세요.
Wheat bran and bran flakes are high in insoluble fiber, which passes through the gut undigested. Heart-healthy oatmeal, though, is “a good source of soluble fiber, so it’s good to eat, even during a flare,” says Cavagnaro. “Plain, less processed oats are better. Avoid prepared oatmeal packs.”
A study published in March 2019 in the journal Frontiers in Immunology reported that short-chain fatty acids, such as butyrate, which are produced by the good bacteria in the GI tract, have an anti-inflammatory effect in the intestines. You can find foods that produce short-chain fatty acids in whole grains, fruits, and vegetables.
Other cereals worth trying are cornflakes, Cheerios, and Rice Krispies. For hot cereals other than oatmeal, try grits or Cream of Wheat.
7 전통적 유제품 대신 저유당 또는 유제품 사용않는 제품을 사용해 보세요
Try Low-Lactose or Dairy-Free Products Instead of Traditional Dairy
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UC 환자가 유당 불내증이 있는 경우도 드물지 않습니다.
즉, 우유 및 유제품에 함유된 설탕인 유당을 소화하는 데 어려움을 겪는다는 의미입니다.
우유를 피해야 할 수도 있지만, 발작 중에도 잘 견딜 수 있는 유제품 중 하나는 요구르트입니다.
Craggs-Dino는 "요구르트는 저유당 식품입니다.
그리고 발효되기 때문에 좋은 박테리아가 있어 소화 시스템에 도움이 됩니다"라고 말합니다.
콩으로 만든 우유, 치즈, 요구르트 제품도 맛볼 수 있다고 그녀는 말합니다.
그러나 콩은 가스와 복부팽만감을 유발할 수 있으므로 천천히 시작하십시오.
아몬드, 캐슈, 코코넛 제품은 우유, 요구르트, 아이스크림을 대체할 수 있는 좋은 비유제품 대체품이기도 합니다.
It’s not uncommon for people with UC to also be lactose intolerant, meaning having trouble digesting lactose, a sugar in milk and milk products. Although you may need to avoid milk, one type of dairy that’s often well tolerated, even during flares, is yogurt.
“Yogurt is a low-lactose food,” says Craggs-Dino, “and because it’s fermented, it has good bacteria, which is helpful to the digestive system.”
You can also try milk, cheese, and yogurt products made from soy, she says. But start out slowly, because soy can cause gas and bloating. Almond, cashew, and coconut products are also good nondairy alternatives to milk, yogurt, and ice cream.
강아지건강 전문
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